Menu
Close

dinsdag 19 juli 2022 | Systemec Updates

Managed colocatie voor uw organisatie?

Internet innovatie sinds 1997

Bij managed colocatie plaatsen organisaties (een deel van) hun apparatuur in een extern datacenter. Omdat de faciliteiten in een datacenter geschikter zijn om bedrijfskritische apparatuur te huisvesten. In een datacenter is een omgeving gecreëerd die optimaal is ingericht om gevoelige apparatuur een veilige ruimte te beiden, in alle facetten. Inclusief het beheer hiervan.

 

Een datacenter is een betaalbare oplossing om extern gebruik te kunnen maken van high-end apparatuur en services. Als een organisatie dezelfde standaarden voor schone ruimtes, redundante systemen en 24x7 controle binnen de eigen muren zou willen realiseren, zou een groot deel van de totale ICT-begroting besteed moeten worden aan het operationeel houden van de serverruimte. Deze expertise wordt bij managed colocatie uitbesteed aan een serviceprovider, zoals Systemec en als dienst afgenomen.

 

Wij gaan verder waar anderen stoppen met onze managed colocatie services. Om uw gegevens én organisatie online te houden, hebt u servers, opslag, internet- en netwerkconnectiviteit nodig. Daarnaast is expertise nodig om die omgevingen te configureren, onderhouden en beheren. Vaak besteden organisaties veel tijd aan het focussen op deze taken, wat ten koste kan gaan van focus op hun corebusiness.

Systemec kan als serviceprovider extra taken overnemen en organisaties echt ontzorgen. Onze extra’s bestaan onder andere uit server back-ups, systeembeheer- en monitoring, het beheer van netwerkapparatuur en algemene hardware assistentie.

 Graag lichten we enkele belangrijke voordelen van de Systemec managed colocatie services toe:

 

  • Flexibiliteit en schaalbaarheid

Een groeiende organisatie zal binnen een strategie anticiperen en sturen op expansie. Zaken als flexibiliteit en schaalbaarheid worden hierin dan ook meestal opgenomen. Met onze Managed colocatie diensten kunnen organisaties tijdens piekmomenten eenvoudig hogere bandbreedteniveaus inzetten en serverruimtes opschalen, zonder dat ze ver vooruit hoeven te plannen. Daarnaast kan voor een model worden gekozen, waarbij betaald wordt voor wat ze periodiek daadwerkelijk gebruiken. Meer informatie vindt u hier.

 

  • Duurzaam ondernemen

Organisaties houden hun ecologische voetafdruk in de gaten en proberen deze zelfs te compenseren. Door uw apparatuur te laten beheren, is efficiënt capaciteitsbeheer te allen tijde mogelijk. Dit bevordert de inzet van middelen en manieren, waarmee weinig of minder energie wordt verspild.

De keuze voor een datacenter levert ook efficiency voordelen op, betreffende energieverbruik. Door IT-apparatuur op één plaats samen te brengen en door professionele exploitatie van de datacenter faciliteiten, kunnen enorme hoeveelheden energie worden bespaard in vergelijking met de situaties, waarbij organisaties de ICT-omgevingen zelf in huis hebben (on-premise).  

 

Onze filosofie is dat onze organisatie en dienstverlening ook maatschappelijk verantwoord en duurzaam moet zijn. Daarom heeft Systemec verbinding gezocht met partners die daarbij faciliteren. Een mooi voorbeeld hiervan is onze case study over de vergroening van onze datacenters. Deze vindt u hier.

 

  • Gecertificeerde ondersteuning

Systemec heeft de ISO/IEC 27001-certificering behaald. Deze internationale norm biedt een kader voor beheersystemen voor informatiebeveiliging (ISMS). Dit kader zorgt ervoor dat bedrijven over veilige informatiesystemen beschikken, waarmee gevoelige informatie over gegevensbeveiliging, bedrijfsinformatie en IT-systemen kan worden gedocumenteerd. Het behalen van de ISO/IEC 27001-certificering bewijst dat Systemec voldoet aan de hoogste internationale beveiligingsnormen (voor gegevens) van de certificering, waarin onze managed colocatie diensten ook zijn opgenomen. Lees hier meer over de certificering.

 

Heeft u vragen over managed colocatie voor uw organisatie? Neem contact met ons op via sales@systemec.nl of bel: 077-382 85 80.

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.