Menu
Close

Vergroening Datacenters - duurzame inzetbaarheid noodstroomaggregaten

Internet innovatie sinds 1997

Er is al een tijdje discussie over het hoge stroomverbruik van datacenters, een thema waarmee Systemec al geruime tijd actief bezig is. Onze filosofie is dat onze organisatie en dienstverlening ook maatschappelijk verantwoord en duurzaam moet zijn. Daarom heeft Systemec verbinding gezocht met partners die haar daarbij kan faciliteren. 
 

De Tier3+ datacenters van Systemec beschikken over eigen noodaggregaten die bij stroomuitval de elektriciteitstoevoer verzorgen. En daarmee zorgen dat de data van klanten bereikbaar en beschikbaar blijft. Stroomvoorziening  is een belangrijk onderdeel van onze verregaande redundancy-strategie. Als onderdeel hiervan maakt Systemec op een innovatieve manier gebruik van de GTL-technologie. De afkorting staat voor “gas-to-liquids”, een raffinageproces om aardgas of andere gasvormige koolwaterstoffen om te zetten in vloeibare brandstof. Dit proces is vele malen milieuvriendelijker dan de inzet van traditionele dieselbrandstof. Daarnaast levert Systemec elektriciteit die bij activering van de noodaggregaten ontstaat aan het Nederlandse elektriciteitsnet. Zo draagt Systemec een steentje bij aan de Nederlandse energiemix.


Lees meer in de case study over de verdere vergroening van onze datacenters en hoe we die gezamenlijk met onze partners hebben gerealiseerd.

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.