Menu
Close

Awareness

Ondanks alle goede technische maatregelen blijft menselijk handelen een van de belangrijkste oorzaken van datalekken en security incidenten.

Internet innovatie sinds 1997

Een verkeerd gestuurde e-mail, een printopdracht naar de verkeerde printer, een factuur naar de verkeerde klant, een login op een phishing pagina, openen van een schadelijke bijlage, klikken op een foute link, accorderen van 2FA zonder duidelijke aanleiding  of verkeerd verwerken van medische gegevens. De meest voorkomende fouten maken we tijdens onze dagdagelijkse werkzaamheden en vaak met de beste bedoelingen.


Meestal gebeuren deze incidenten onder (tijds)druk, door onoplettendheid of vermoeidheid, uit nieuwsgierigheid of bij routine werkzaamheden. Afhankelijk van het soort data kunnen de gevolgen echter erg groot zijn.


Daarom is het van groot belang dat je naast alle technische maatregelen ook aandacht besteed aan de menselijke kant. Iedereen kan een keer een moment van onoplettendheid hebben: Train daarom je mensen regelmatig, om bewustzijn te stimuleren en het leren herkennen van (bijna) incidenten. Door samen alert te zijn kun je elkaar vaak nog helpen en een groter incident voorkomen.


Systemec heeft diverse Awareness trainingen ontwikkeld. Wil jij je team ook alert en bewust maken? Neem dan contact met ons op.

Ruud Sonnemans Linkedin

Consultant/Account Manager

Contact

Klantcases

“We voelen ons comfortabel met een goede achterwacht.”

“Wij verwachten kwaliteit en dat krijgen we.”

“We willen dan ook graag samen verder groeien”

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.