Menu
Close

Interesse in één van onze diensten of heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder:


Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag

Bereikbaar tussen 8:00 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag

Servicedesk
werkplek, server en cloud diensten:
+31 (0)77-396 75 72
Servicedesk
networking en datacenter:
+31 (0)77-205 07 54

Bel mij terug

Bedrijfsnaam

Naam
*
Telefoonnummer
*
Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Servicedesk
werkplek, server en cloud diensten:
servicedesk@systemec.com
Servicedesk
networking en datacenter:
networking@systemec.com

Hoofdkantoor

Marinus Dammeweg 25
5928 PW Venlo
Nederland
Industrienummer: 6817

Duitsland (Vestigingen)

Systemec GmbH
Schlossstraße 123
41238 Mönchengladbach
Duitsland


Systemec DC-DUS
Düsseldorfer Str. 71b
40667 Meerbusch
Duitsland

Cross-border datacenters

Algemene informatie over het Cross-border-datacenter-concept en duurzaamheid.

Cross-border datacenters

Een cross-border Twin-Datacenter-Concept is een grensoverschrijdend datacenter concept, waarbij in twee verschillende landen een locatie is gevestigd. Deze zijn door middel van meerdere dark fibers met elkaar verbonden, waardoor realtime datatransport en back-up kan plaatsvinden. Beide locaties zijn in een straal van 15 kilometer gelegen.

 

Systemec heeft dit concept gerealiseerd door een datacenter in Nederland te bouwen en deze te koppelen aan een gelijktijdig gebouwd datacenter in Duitsland. Door de spreiding van de datacenters over Duitsland en Nederland kan Systemec en haar relaties profiteren van o.a. twee onafhankelijke energienetwerken en meerdere internationale carriers, waardoor de beschikbaarheid van de datacenters verder toeneemt en bijna de 100% benaderd.

 

De locaties in Venlo (NL) en Nettetal (D) maken gebruik van twee aparte energienetwerken: Enexis (NL) & Stadtwerke Nettetal (D). Hierdoor is de kans significant kleiner dat de stroom gelijktijdig in beide datacenters uitvalt. Uw data en applicaties blijven hierdoor vanuit een van beide datacenters beschikbaar.

Duurzaamheid Systemec datacenters

Systemec heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Alle (nieuwe) projecten zijn er op gericht zo "groen” mogelijk te werken met minimale CO2 uitstoot.

Het datacenter DC19 in Venlo is ontwikkeld op basis van een PUE < 1.2. Deze zeer lage PUE-waarde is onder andere gerealiseerd door gebruik te maken van zeer innovatieve koeltechniek, free air cooling. Deze koeltechniek is opgeleverd geworden door een Duitse onderneming, welke de "Duitse Datacenter Innovatieprijs” heeft gewonnen voor hun concept. Momenteel wordt dit concept door de Duitse overheid veelvuldig ingezet. Het Systemec datacenter in Venlo is het eerste in Nederland, welke op deze innovatieve wijze is gebouwd. Ook wordt restwarmte geschikt gemaakt voor hergebruik.

 

De Stroomvoorziening is op basis van groene stroom. Tevens is onze noodstroomvoorziening gebouwd op een uniek concept. De noodstroomvoorziening (generator) is gebaseerd op een nieuwe ontwikkeling van MAN-motoren. Dit type motor is geschikt voor gebruik van vloeibaar aardgas (GTL) en eventueel diesel, welke door elkaar gebruikt kunnen worden. Men noemt het ook wel "hybride”-motor. Standaard wordt met vloeibaar aardgas gewerkt, hetgeen een minimale CO2-uitstoot genereerd. Op deze wijze blijft het datacenter ook in noodsituaties op free-air-cooling draaien. Diesel wordt slechts dan toegepast wanneer de reguliere aanvoer van vloeibaar aardgas niet mogelijk is.

 

De bouwkundige voorzieningen zijn gebaseerd op 100% recycling. Zo is bijvoorbeeld de dakbedekking in witte kunststof uitgevoerd, hetgeen een lagere binnentemperatuur (=minder koelen) oplevert. Het binnenklimaat is voorzien van warmtepompen en de systemen zijn modulair opgebouwd om verliezen tot een minimum te beperken.

Wat als er door een calamiteit uw primaire locatie uitvalt?

Met een risicoanalyse bepaalt u uw Recovery Time Objectives (RTOs) en Recovery Point Objectives (RPOs). Op basis daarvan kan een plan worden opgesteld, waarin een backup en uitwijk is opgenomen. Bij uitwijk wordt er gebruik gemaakt van minimaal 2 locaties, zoals het datacenter Venlo en het datacenter in Nettetal (Duitsland), om zowel de data als de applicaties altijd beschikbaar te houden.

Klantcases


Benieuwd naar onze referenties? Lees hier meer over onze oplossingen en klanten.

Blog


Benieuwd naar onze blog? Lees hier meer over onze verhalen.

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Bereikbaar tussen 8:00 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Partners: Wij werken actief samen met partners voor de beste mogelijke kwaliteit.

Lees er meer over


Ripe
VMware
Tele2
Vodafone
Ziggo zakelijk
Xelion
Relined
pace-IT GmbH
Netsite ICT
Microsoft

Certificering

Lees er meer over


ISO
NEN
Sophos
Nictiz
VZVZ
LSP
DDA
Erkend Leerbedrijf