Menu
Close

zondag 18 juli 2021 | Systemec Updates

Update m.b.t. situatie hoogwater

Internet innovatie sinds 1997

Gelukkig was afgelopen nacht er een zonder grote incidenten in de Gemeente Venlo, de dijken lijken het te houden. De Maas is in Venlo vanochtend om 08.10 uur naar 17,64 meter boven NAP gezakt.

Vanaf 17,65 meter spreekt Rijkswaterstaat officieel van extreem hoogwater. Bij een waterpeil van 16,4 meter boven NAP is er sprake van hoogwater. Dat blijft in Venlo naar verwachting nog zo tot maandag aan het begin van de middag.

 

De dijken in de gemeente hebben aangetoond de waterhoogte aan te kunnen. De vraag is nog of ze ook sterk genoeg blijven om de druk van het langdurige hoogwater te kunnen weerstaan.

 

De situatie lijkt volgens de Veiligheidsregio Limburg-Noord onder controle, maar we blijven uiteraard alert. Er is sprake van voorzichtige opluchting bij de omliggende bedrijven op het industrieterrein.

Alles blijft zorgvuldig gemonitord door onze mensen, terplekke en via cameratoezicht. Ons team blijft stand-by voor als de situatie daarom vraagt.

 

Graag willen we de berichtgeving van Dagblad De Limburger van gisteren nuanceren. Op hun website stond in een artikel dat Systemec één van de ondernemingen is die zonder extra nooddijk onder water zouden zijn gelopen. Dat is niet juist. Uit voorzorg is de nooddijk geplaatst, maar de situatie is nooit zo geweest dat er sprake was van een concrete overstromingsdreiging bij Systemec.

We hebben uiteraard veel kunnen leren van de situatie en zullen ons calamiteitenplan verder aanscherpen waar nodig.

We blijven onze dienstverlening verder ontwikkelen, waarbij ontzorging van onze klanten een topprioriteit is en blijft.

 

We willen onze dank uitspreken aan de Gemeente Venlo voor een prima samenwerking en de extra ondersteuning die we tot nu toe mochten ontvangen. Gelukkig is tot zover gebleken dat de extra maatregelen voor onze situatie niet nodig waren. Hier geldt het devies: “better to be safe than sorry”.

 

We wensen iedereen een fijne en vooral rustige zondag.

 

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.