Menu
Close

woensdag 8 juni 2022 | Systemec Updates

Uitbreiding samenwerking met Penta Infra, nieuwe datacenterlocatie in Geleen

Systemec heeft het partnerschap met Penta Infra verder uitgebreid. De bestaande, Euregionale samenwerking in het datacenter in Düsseldorf is uitgebreid met een nieuwe datacenterlocatie in Geleen.

Internet innovatie sinds 1997

De samenwerking tussen Systemec en Penta Infra biedt bedrijven en instellingen in de Euregio optimale ondersteuning op het gebied van ICT-infrastructuuroplossingen, internetvraagstukken en digitale werkomgevingen. Hierbij zijn flexibiliteit, schaalbaarheid en stabiliteit van de netwerk- en data-oplossingen van groot belang. Penta Infra is hierin een geschikte partner doordat datacenter GLN01 is ingericht aan de hoge standaarden die Penta Infra stelt aan al haar datacenters. De locatie biedt datadiensten als dark fiber, IP-connectiviteit, glasvezel en cloud on-ramp en tevens voldoet het datacenter aan de hoogste compliance standaarden.


Met het uitbreiden van de samenwerking breidt Systemec het aantal datacenters uit naar vijf: twee in Venlo, een datacenter in Nettetal (D), een in Düsseldorf (D) en nu ook een in Geleen.

Patrick van der Wilt, CCO Penta Infra:

“We zien enorm uit naar verdere invulling van dit partnership. Na de bestaande samenwerking vanuit onze locatie in Düsseldorf, breiden we dit uit naar Geleen. Hiermee ondersteunen we Systemec aan beide zijden van de Nederlands-Duitse grens, waarmee Systemec haar reputatie als succesvolle en betrouwbare ICT-dienstverlener verder kan uitbreiden in de zeer omvangrijke en aantrekkelijke Euregio markt.”

Sjoerd Derkx, directeur-eigenaar Systemec:

“We verbreden ons aanbod ook geografisch met een grotere spreiding in Limburg en Noordrijn-Westfalen. Zo bieden we klanten nog meer mogelijkheden op het gebied van uitwijk en redundantie. Onze colocatie-diensten hebben hiermee een optimale dekking in de Euregio. Dat, in combinatie met onze dienstenportefeuille, maakt Systemec uw partner als het gaat om lokale datacenteroplossingen, connectiviteits- en clouddiensten.”

 

Over Penta Infra

Penta Infra is een snelgroeiende aanbieder van edge datacenters in Europa met 10 duurzame en sterk verbonden faciliteiten in Nederland, Duitsland en Denemarken. De datacenters zijn strategisch gelegen op edge locaties in Berlijn, Hamburg, Düsseldorf, Kopenhagen en andere belangrijke steden. Dit maakt het voor klanten van Penta Infra mogelijk om hun eindgebruikers een optimale digitale klantervaring te bieden. Voor meer info, kijk op: https://penta-infra.com/


Meer info over de mogelijkheden die wij bieden met onze datacenters? Bel 077-3828580 of stuur een mail naar sales@systemec.nl.

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.