Menu
Close

donderdag 19 mei 2022 | Systemec Updates

Systemec Uitwijk - optimale redundantie (deel3)

Internet innovatie sinds 1997

Naast extra servercapaciteit, redundante internet- en netwerkverbindingen alsmede extra aandacht voor monitoring en onderhoud van deze zaken, biedt een uitwijkvoorziening toegevoegde waarde voor bedrijfkritische ICT-omgevingen. Met een uitwijkvoorziening bedoelen we een omgeving, waarbij naast data ook de gehele infrastructuur wordt gerepliceerd. Zo bent u verzekerd dat bij een eventuele calamiteit uw bedrijfsnetwerk binnen korte tijd verder draait en bereikbaar is voor uw medewerkers. Uiteraard is het ook zaak dat uw IT-afdeling de uitwijkvoorzieningen regelmatig test en up-to-date houdt.

De keuze om een uitwijkvoorziening al dan niet in te richten is gebaseerd op een kosten-batenanalyse. Hierbij wordt het risico op uitval, en de daarbij optredende schade die dit met zich meebrengt voor uw bedrijfsvoering, ingeschat en naast het kostenplaatje voor de uitwijkvoorziening gelegd. Dat is de afweging die wordt gemaakt.

 

In huis, extern of in de cloud

Er zijn verschillende mogelijkheden om uitwijkvoorzieningen te realiseren. U kunt bijvoorbeeld kiezen om een uitwijkvoorziening als een dienst (cloud) in te huren of een eigen locatie (on-premise) in te richten. Ook zijn hybride vormen mogelijk, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel “on-premise”- als “cloud”-omgevingen. Dit zien we in de praktijk steeds vaker.

 

Daarnaast bestaat er nog een andere vorm, waarbij wordt gekozen voor colocatie in een datacenter. In zo’n geval worden uw eigen IT-systemen in een rack geplaatst in een extern datacenter. Onze Tier 3+ datacenters bieden als voordeel dat u kunt beschikken over een optimaal ecosysteem, dat is uitgerust met voorzieningen als noodstroom, klimaatbeheersing, beveiliging en uitgebreide keuzes in internetverbindingen. Deze faciliteiten hoeft u dan niet zelf in te richten, wat betekent dat u hierin wordt ontzorgd. Steeds meer organisaties kiezen voor spreiding van een “gespiegelde” IT-omgeving om zoveel mogelijk veiligheidsrisico’s uit te sluiten. De keuze voor een datacenter is een verstandige.

 

Systemec biedt colocatie van serverapparatuur aan waarbij er vele mogelijkheden zijn. Denk aan “shared racks”, “private racks” of een eigen “private suite”. Alles op maat, met de oplossingen die voldoen aan uw wensen en eisen.

 

Onze cloud diensten worden ook “As-A-Service” aangeboden. Dan betaalt u een maandbedrag en hoeft u zelf niet te investeren in hard- en software. Het maandbedrag is flexibel en is schaalbaar met bijvoorbeeld het aantal gebruikers.

 

Door samen de systemen vooraf goed te selecteren en in te richten alsmede de juiste uitwijkprocedure te formuleren, is het wellicht niet nodig om alles te repliceren in de uitwijkvoorziening wat kan leiden tot kostenbesparingen.

Redundantie

Door een uitwijkmogelijkheid in te richten, neemt de redundantie en daarmee de uptime en betrouwbaarheid van uw bedrijfsnetwerk aanzienlijk toe. De kans op kostbare onderbrekingen, uitval en ergernissen wordt tot een minimum beperkt. Een hoge redundantie betekent natuurlijk ook meer effectiviteit en productiviteit.

Oplossingen

Deze mogelijke Systemec oplossingen voor uitwijk lichten we er graag voor u uit:

  • Systemec Managed Colocatie: Colocatie oplossingen in Systemec datacenters in zowel Nederland als Duitsland. Meerdere opties zijn mogelijk en grensoverschrijdende netwerken zijn inzetbaar. Hier vindt u meer informatie over deze dienst.
  • Systemec Online Back-up: Onze back-up software maakt automatisch back-ups zonder dat u hiervoor handmatig actie moet ondernemen. Of het nu een back-up is van een werkplek, server of cloud diensten. Klik hier voor meer informatie.

Maatwerk

Zoals gezegd is uitwijk altijd maatwerk. Graag kijken we samen met u welke specifieke uitwijkoplossingen voor u het meest geschikt zijn. We nodigen u dan ook graag uit om samen uw situatie onder de loep te nemen. Neem daartoe contact met ons op via sales@systemec.nl

Lees hier ook de andere artikelen uit de serie over redundantie:

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.