Menu
Close

vrijdag 22 september 2023 | Systemec Updates

Systemec biedt een stevige basis voor de toekomst!

Systemec groeit en daarvoor hebben wij professionals nodig, maar zoals velen weten is de arbeidsmarkt lastig en al helemaal in de IT. ”Hoe kom je dan toch aan personeel?” Onze HR-manager vertelt erover in dit artikel.

Internet innovatie sinds 1997

Systemec groeit en daarvoor hebben wij professionals nodig, maar zoals velen weten is de arbeidsmarkt lastig en al helemaal in de IT.  ”Hoe kom je dan toch aan personeel?” is een veel gestelde vraag die wij krijgen. Ons antwoord is steevast “opleiden” en vooral jonge talenten de kans geven zich te ontplooien in het vak in een veilige werk- en leeromgeving.


Clim: “Opleiden van stagiaires is al jaren een grote basis van ons personeelsbestand. Op MBO en HBO niveau, in verschillende varianten: stages, leerwerktrajecten, keuzedelen, workshops etc. Zoals ik al eens eerder geschreven heb, is het voor ons belangrijk om altijd een lerende in huis te hebben, want dan blijven wij niet alleen scherp, maar we bouwen ook aan de toekomst. Het is dan ook leuk om te benoemen dat we ook nu weer maar liefst 3 junior Support Engineers hebben aangenomen, die wij mogen gaan opleiden en laten groeien in hun professionaliteit. Dat laten groeien doen we samen met het hele team, want starten met je carrière betekent niet alleen technische kennis vergaren en inzetten, maar óók, hoe ga je om met klanten, hoe voer ik telefoongesprekken, wat wordt er van mij verwacht als werknemer en teamlid, hoe werk ik veilig, hoe presenteer ik mijzelf en hoe maak ik vragen en onduidelijkheden bespreekbaar.”


Tijd om onze nieuwe collega’s voor te stellen!

Mike

Mike heeft in 2019 als 2e jaars mbo-ICT student bij ons stage gelopen. Daarna heeft hij zijn opleiding afgerond en werkervaring opgedaan. Wederzijds hebben wij elkaar altijd gevolgd en toen wij een vacature kregen dit jaar, zijn we weer met elkaar in contact gekomen. De klik was er nog steeds en het vervolg is duidelijk!


“Terugkeren naar Systemec voelt als thuiskomen in de wereld van technologische mogelijkheden. Na mijn eerdere stage ben ik nu klaar om mijn IT-reis voort te zetten en nieuwe hoogten te bereiken binnen dit vertrouwde en innovatieve bedrijf.”

 Lucas

In het voorjaar kregen wij een sollicitatiebrief van Lucas. Hij was heel duidelijk, ik wil graag mijn mbo-studie vervolgen in een leerwerktraject… bij jullie! In het kennismakingsgesprek werd de vraag gesteld, waar Lucas over 5 jaar staat. Ook daar was hij duidelijk in… dan werk ik bij jullie! Ontzettend mooi als iemand weet wat hij wil en daar zo sterk zijn idee over heeft. In de zomer heeft Lucas al bij ons gewerkt en in september is hij begonnen aan het leerwerktraject in samenwerking met Gilde Opleidingen, waarbij hij 4 dagen werkt en 1 dag per week naar school gaat.


“Dat ik deze kans krijg is ontzettend fijn. Bij Systemec ontwikkel ik niet alleen in de systemen, maar leer en werk tegelijk aan mijn toekomst.”


 

DaanDaan is ook geen onbekende, hij heeft afgelopen jaar al bij ons gewerkt als trainee. Daarna heeft hij een stage gehad buiten de deur en is per september weer bij ons terug. Hij vervolgt zijn hbo-studie bij Fontys Hogescholen en zal bij ons 1 tot 2 dagen komen werken als trainee. Op deze manier kan hij de theorie en praktijk mooi combineren.


“Het is fijn om terug te zijn bij Systemec omdat ik de collega’s heb gemist en de nieuwe collega’s van mijn leeftijd wilde ontmoeten! Verder gaf Systemec mij enorm goede voorwaarden om samen met school en de flexibiliteit die daarbij nodig is, ervaring op te doen in het ICT werkgebied! Mooi dat ik met mijn kennis mag bijdragen om Systemec verder te helpen in gebieden waar dat kan!”

 


Mike, Lucas en Daan heel veel succes en werkplezier. Wij gaan jullie opleiden, laten groeien en floreren!

En zoals U ook kunt lezen is het tevens belangrijk voor jonge talenten om van de seniors te leren, maar dat ze ook een omgeving hebben, waar ze zich thuis voelen, met andere jongeren om zich heen! Wij zijn dan ook blij dat we deze basis kunnen bieden en daarmee een mooie mix hebben in ons team.


Wat gaan wij verder doen?

Het hele najaar zijn wij aan de slag met alle 4e jaars studenten van Gilde opleidingen, met het keuzedeel Datacenter IT-Techniek. Daarover later meer!


Meer weten over hoe wij werken aan onze missie: Jonge talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Neem gerust contact op met onze HR-manager Clim Derkx-Simons.

 

Clim Derkx-Simons Linkedin

Personeelszaken

Contact

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.