Menu
Close

vrijdag 31 januari 2020 | Systemec Updates

Stage succesvol afgesloten binnen Systemec

Internet innovatie sinds 1997

Al eerder stelden wij u voor aan onze stagiaire Mike Huismans. Mike liep stage binnen Systemec en volgt de opleiding ICT-Beheer Niveau 4 aan het Gilde ICT College.

In dit artikel vertellen Mike Huismans en Bertie Bovens-Vaes, Teammanager Gilde ICT College Roermond/Venray en stagebegeleider van Mike, hun ervaring met Systemec als stagebedrijf.

Bertie Bovens-Vaes:

Sinds december 2018 ben ik werkzaam bij het Gilde ICT College en heb ik Systemec leren kennen als een bedrijf dat heel erg betrokken is bij de opleiding van de ICT studenten. Systemec maakt tijd vrij om onze studenten kennis te laten maken met het datacenter. Via een bedrijvenbezoek zien ze hoe het binnen Systemec gaat en krijgen ze workshops. Verder ervaar ik de samenwerking in een project ook als zeer positief. Er is regelmatig contact om het door te spreken en te verbeteren. Door het project en het bedrijfsbezoek zien en ervaren de studenten ook wat ze in de toekomst met de opleiding kunnen doen.

Ook begeleid ik Mike Huismans die stageloopt binnen Systemec. Er wordt tijd vrijgemaakt voor de student en getracht hem zoveel mogelijk werkzaamheden binnen het bedrijf te laten ervaren. De student krijgt het gevoel dat hij erbij hoort en ontplooit  zich dan ook beter. Verder ervaar ik korte lijnen tussen Systemec en mij als stagebegeleider, wat prettig is in de samenwerking.

 

De samenwerking met Systemec is persoonlijk en professioneel!

 

Mike Huismans:

De stageperiode bij Systemec heeft mij veel nieuwe kennis opgeleverd, o.a. het opzetten van een Mailserver, een NAS en UPS-systemen configureren. Daarnaast heb ik uit eigen interesse basiskennis over Linux opgedaan.

Ook was het erg leerzaam om de praktijk te ervaren, door o.a. op pad te gaan met team Support en team Networking. In het begin was het vooral meekijken hoe de teams te werk gingen en hoe ze bepaalde problemen aanpakte. Later in mijn stageperiode mocht ik ook ondersteunen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: access point ophangen en installeren, virtueel kantoor installeren en werkplekken beheren. 

De stageperiode is snel verlopen en succesvol afgesloten. Ik wil graag het hele team van Systemec bedanken voor de goede ondersteuning en de leerzame tijd die ik hier heb gehad. Ik ga Systemec aanbevelen als stagebedrijf!

Deze week heeft Mike zijn stage succesvol afgesloten door middel van een eindpresentatie bij Systemec. 

Namens Systemec willen wij Mike bedanken voor zijn inzet en wensen hem veel succes met het afronden van zijn opleiding.

 

 

 

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.