Menu
Close

donderdag 30 januari 2020 | Systemec Updates

Medewerkers aan het woord

Internet innovatie sinds 1997

In januari 2019 en februari 2019, stelden wij u al voor aan Clim Derkx-Simons en Lei Hovens.

 

Clim is actief als HR & Office manager

  

Lei als Marketing & Sales medewerker

Beide zijn nu een jaar werkzaam binnen de organisatie en vertellen hun ervaring als medewerker binnen Systemec.

1. Welke interesses hebben jou in de richting van deze functie en sector gebracht?

Clim: Vorig jaar heb ik de keuze gemaakt om in het familiebedrijf te gaan werken. Mede dankzij mijn ervaring op HRD-gebied in de zorgsector, zag ik toegevoegde waarde voor mij binnen Systemec. Vaak vinden mensen dit een vreemde overstap gezien de grote verschillen tussen de zorgsector en de ICT-sector. Natuurlijk is er verschil en dat zit deels in de grootte van de organisatie, de bedrijfscultuur en het vakjargon in de branche. Echter op HR-gebied, heeft het veel raakvlakken, zoals duurzame inzetbaarheid en loopbaanontwikkeling van het personeel.

 Lei: Ongeveer 3 jaar geleden leerde ik Systemec kennen als innovatieve ISP met eigen datacenters in de regio. Toen ik door Systemec benaderd werd om de functie van Marketing & Sales Support te bekleden was ik direct enthousiast. Netwerkverbindingen en innovaties zijn 2 onderdelen die mij erg interesseren. Ik heb ervaring als Accountmanager in de telecom, commerciële economie gestudeerd en daarnaast ervaring als ondernemer in marketingvraagstukken.  Ik leer graag over de nieuwste innovaties en trends op de markt. Door mijn werk bij Systemec ben ik betrokken bij nieuwe toepassingen en begrijp ik steeds beter de techniek achter complexe oplossingen of juist problemen.

 

2. Jullie zijn nu allebei een jaar werkzaam binnen Systemec. Hoe kijk je hierop terug?

Clim: Ik kijk terug op een heel dynamisch jaar, waarin ik veel geleerd heb op HR-gebied. In het eerste jaar heb ik als een spons in de organisatie rondgelopen en nu is de tijd aangebroken om alle opgedane kennis en informatie, te verwerken in HR-processen en mezelf nog verder te ontwikkelen, zoals op het arbeidsrecht. De afwisseling in taken, die gaan van salarisadministratie, verzekeringen en pensioenen tot aan loopbaanontwikkeling, verzuimbegeleiding en samenwerking met opleidingsinstituten, maakt dat geen enkele dag hetzelfde is.

Lei:  Het afgelopen jaar heb ik fulltime gewerkt in combinatie met een afstudeeropdracht voor de opleiding HBO Commerciële economie. Ik ben gestart in de nieuwe functie binnen Systemec: Marketing & Sales Support. Dit was een leuke uitdaging, omdat ik zelf mijn eigen visie en takenpakket kon inrichten. Ik kreeg de kans om mijzelf zelfstandig te bewijzen in deze functie. Dit heb ik gedaan door alle communicatiekanalen te inventariseren, een plan uit te werken en er vervolgens zelf uitvoering aan te geven.

Op het gebied van sales ben ik nu bezig met het beheren van nieuwe en bestaande klanten én partners.

 

3. Hoe ervaar je het werken bij Systemec? Teamgevoel, indruk, cultuur

Clim: Het kleinschalige van de organisatie vind ik prettig werken, vooral de snelle en korte lijnen binnen het bedrijf. Binnen Systemec vind ik de pro-actieve én open sfeer erg fijn, daarnaast voelde ik mij direct welkom en ervaar ik waardering voor mijn activiteiten.

Lei:  Systemec werkt op een hoogwaardig technisch niveau met een uitgebreid productportfolio. Er werken specialistische medewerkers met veel ervaring en betrokkenheid. Dit heb ik mogen ervaren vanuit mijn niet-technische achtergrond. Mijn collega’s zijn altijd bereid kennis te delen, om mij verder te ontwikkelen. Hierdoor ontstaat er een teamgevoel en ondersteunen we elkaar in doelen of opdrachten.

 

4. Welke activiteiten binnen Systemec geven je de meeste voldoening?

 Clim: Tevreden medewerkers zijn zeer belangrijk voor een organisatie. Ik vind het mooi dat ik een bijdrage mag leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mijn collega’s. Niet alleen door samen te kijken naar een geschikte cursus of training, maar ook in het coachen van samenwerkingsprocessen. Daar haal ik mijn voldoening uit!

 Lei: Voor mij is het altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en te leren kennen. Het werken aan doelen op zakelijk, maar ook op persoonlijk vlak, geven mij voldoening. Hierbij sluiten de salesactiviteiten prima aan.  Ik wil graag een organisatie helpen te groeien in hun eigen doelstellingen. De diensten van Systemec kunnen hieraan bijdragen.

 

 5. Hoe zie jij jouw toekomst binnen Systemec?

Clim: Op personeelsgebied ben ik volop bezig met het standaardiseren van processen, maar ook het betrekken van medewerkers bij hun ontwikkelingen.  Daarnaast ben ik recentelijk geslaagd voor de cursus ‘Interne auditor op informatiebeveiliging’ en ben ik van mening dat mijn kritische blik en niet-technische achtergrond van toegevoegde waarde kan zijn om Systemec verder te helpen.

 Lei: Door de continue innovatieontwikkeling van Systemec, geeft mij dit de kans zelf ook door te groeien en te ontwikkelen op technisch vlak. Ondanks het feit dat ik geen ICT-er ben, groeit mijn kennis vrijwel dagelijks. Door het gebruik van bestaande competenties en de motivatie om te blijven leren, zie ik mooie kansen binnen Systemec. Er staan nog verschillende marketing-ideeën klaar, dus jullie zullen nog veel van ons horen!

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.