Menu
Close

vrijdag 2 juni 2023 | Systemec Updates

Het belang van veilige wachtwoorden

Wachtwoorden…. ze worden steeds belangrijker, we moeten er steeds meer onthouden én ze moeten steeds veiliger worden.

Internet innovatie sinds 1997

Je wachtwoord in combinatie met de gebruikersnaam vormt de toegang tot je data. Of het nu je werkaccount, je telefoon, je account bij een webwinkel of de portal van je zonnepanelen is, overal is het van belang om een veilig wachtwoord te gebruiken. Wat maakt een wachtwoord nu veilig én net zo belangrijk? Hoe zorg ik dat ik al die veilige wachtwoorden ook kan onthouden?


Gebruik de onderstaande 5 tips om je wachtwoorden veilig te maken én om ze te onthouden.

 • Gebruik altijd een uniek wachtwoord
  Gebruik voor ieder account een apart wachtwoord, hierdoor voorkom je dat hackers toegang krijgen tot verschillende accounts.

 • Hoe langer hoe beter
  Met de kracht van de huidige computers is het moeilijker (lees duurt het langer) om een lang wachtwoord (minimaal 12 karakters) te kraken dan een kort met speciale karakters.

 • Gebruik geen “bekende” informatie
  Je eigen naam, je geboortedatum, postcode of favoriete huisdier zijn niet geschikt om te gebruiken in een wachtwoord. Deze informatie is mogelijk te vinden op internet en kan dus gebruikt worden bij het hacken van je wachtwoord.

 • Gebruik 2FA
  Is er een mogelijkheid om een extra verificatie toe te voegen, bijv. met een app dan zet deze optie altijd aan! Hierdoor is het niet meer voldoende voor een hacker om alleen je wachtwoord te hebben. 2FA is de beste manier om je login veiliger te maken.

 • Maak gebruik van een wachtwoordmanager
  Het is onmogelijk om al je wachtwoorden te onthouden en als dit wel lukt dan is dit meestal het gevolg van het feit dat je wachtwoorden niet complex of uniek genoeg zijn. Met een wachtwoordmanager zorg je dat je overal unieke en veilige wachtwoorden kunt gebruiken en dat deze op een veilige manier beschikbaar zijn op het moment dat je deze nodig hebt.


Wil je meer tips over hoe je, je IT systemen veilig kunt maken? Neem dan contact met ons op we en kijken graag samen wat de mogelijkheden zijn.

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.