Menu
Close

woensdag 30 oktober 2019 | Systemec Updates

Een stabiele stroomregio voor datacenters

Internet innovatie sinds 1997

Op vrijdag 30 augustus 2019, plaatste de Volkskrant het artikel: Stroomnet knelt door industrie en Google. Dit artikel stelde ons de vraag of het Nederlandse stroomnet nog altijd mag worden gezien als één van de betrouwbaarste ter wereld?

Op onderstaande afbeelding is de kaart van Nederland, met stroomcapaciteit per regio, te zien.
Vooral in de regio van Amsterdam zijn er veel datacenters en volgens de Dutch Datacenter Association gebruiken de datacenters nu al zo’n 3% stroom van het totale Nederlandse stroomnet. Met de verwachte groei van datacenters en Cloudoplossingen, zal dit in 2030 een verzesvoudiging betekenen van de datacentercapaciteit.
Gezien de beschikbare stroomcapaciteit en de wet- en regelgeving, wordt de bouw van nieuwe datacenters vertraagt in de regio Amsterdam.

Systemec biedt vergelijkbare datacenter diensten in de regio Venlo. Volgens de kaart van Liander en Enexis, kan de regio Venlo de vraag naar datacenteroplossingen aan en hebben we nog voldoende stroomcapaciteit.

Wilt u meer weten over Systemec datacenters of over onze diensten, neem dan gerust contact met ons op en bekijk onze website! www.systemec.nl

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.