Menu
Close

woensdag 12 april 2023 | Systemec Updates

Een duurzaam datacenter

Internet innovatie sinds 1997

Duurzaam is vaak niet de eerste gedachte die mensen hebben bij een datacenter. Vaak denkt men aan grote gebouwen met energie slurpende apparatuur, die zorgen voor zware belasting op de energienetwerken en ook nog ons kostbaar water gebruiken voor het koelen van deze apparatuur.


Systemec bewijst dat het ook anders kan.


In onze datacenters staat niet alleen apparatuur van Systemec, maar ook van diverse andere bedrijven in de regio. Doordat deze bedrijven allemaal gebruik maken van de gezamenlijke faciliteiten van Systemec, hoeven zij niet zelf een eigen serverruimte in te richten en te onderhouden. Hierdoor kunnen we gezamenlijk efficiënt gebruik maken van stroom-, koelings- en noodstroomvoorzieningen. Daarnaast biedt Systemec ook Shared Cloud Services waarbij ook server- en netwerkcapaciteit gedeeld kunnen worden. Hierdoor is er niet alleen efficiency  op het gebeid van stroom en koeling, maar hebben klanten ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een moderne infrastructuur zonder zelf grote investeringen te moeten doen. Op deze manier benutten we gezamenlijk de capaciteiten van de apparatuur optimaal en zorgt Systemec ook dat deze infrastructuur altijd up-to-date is, zodat de klant ook verzekerd is van een veilige omgeving.Om de stroomvoorziening van onze vestigingen te verzekeren én tegelijkertijd te voldoen aan de energie-efficiëntie en groene principes, heeft Systemec een oplossing geïmplementeerd voor het maandelijks verplicht testen van onze noodstroomaggregaten. Dit betekent dat we het Nederlandse elektriciteitsnet kunnen ondersteunen in geval van grote tekorten, door elektrisch vermogen te leveren aan het elektriciteitsnet. Deze reserve wordt alleen geactiveerd in geval van een groot stroomtekort op het net. Op die momenten vermindert Systemec rechtstreeks de belasting van het elektriciteitsnet door binnen 15 minuten stroom van zijn generatoren te injecteren. Deze activeringen vinden periodiek plaats en stellen ons in staat om tegelijkertijd aan de maandelijkse verplichte test te voldoen.


Systemec heeft ook een groen alternatief gezocht voor het dieselverbruik van onze noodstroomgeneratoren. We maken nu gebruik van GTL, de nieuwe generatie dieselbrandstof. Deze verbrandt schoner dan conventionele diesel en produceert daardoor minder lokale uitstoot. Het is daarom ideaal voor noodstroomaggregaten. Een ander voordeel is dat we ook in tijden dat de noodstroomaggregaten actief zijn, gebruik kunnen blijven maken van koeling middels de buitenlucht. Hierdoor kunnen we onze datacenter het merendeel van het jaar koelen met buitenlucht middels “Direct Free Air Cooling”.


Door het toepassen van deze nieuwste technieken speelt Systemec in op de duurzaamheidsgedachte van de aangesloten datacenters in de Dutch Datacenter Association. Gezamenlijk zijn we continu op zoek naar mogelijkheden om onze klanten de beste services te leveren, maar zeker ook te kijken naar mogelijkheden om deze services nog duurzamer aan te bieden.Wilt u een keer een kijkje nemen in ons Datacenter of meer informatie over de diensten van Systemec? Neem dan gerust contact op en we vertellen u er graag meer over en leiden u graag rond in ons Datacenter.

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.