Menu
Close

donderdag 28 maart 2024 | Datacenters

De Cloud is dichterbij dan je denkt!

Internet innovatie sinds 1997

“DE CLOUD IS DICHTERBIJ DAN JE DENKT!” heeft Innovatiekring Venlo tijdens een bedrijfsbezoek aan Systemec Datacenter Venlo aan den lijve mogen ervaren. Donderdag 21 maart waren de leden van Innovatiekring Venlo te gast bij Systemec en stonden ze midden in het datacenter tussen de servers, waarop bedrijven en instellingen uit de euregio werken. Innovatiekring Venlo is een initiatief voor en door lokale MKB-bedrijven in de regio Venlo, waarbij medewerkers van bedrijven gezamenlijk met mensen uit het regionale technische middelbaar- en hoger beroepsonderwijs en externe innovatiespecialisten op een praktische manier van gedachten kunnen wisselen over de invulling en aanpak van hun kleine en grote innovatieprojecten.
Steeds meer van onze digitale wereld speelt zich af in “de Cloud”. Social media, Streamingdiensten en digitaal bankieren zijn standaard geworden. Ook voor zakelijke IT-diensten kom je steeds vaker voor de keuze te staan: Hou ik mijn IT-diensten lokaal of stap ik over naar “de Cloud”.

De leden waren uitgenodigd om een kijkje te nemen bij het Datacenter van Systemec; De plek waar “de Cloud” ook daadwerkelijk fysiek staat. Tijdens de bijeenkomst werden de mogelijkheden van “de Cloud” besproken en onderzoeken we de (informatiebeveiliging) risico’s en randvoorwaarden die nodig zijn voor een goede en veilige IT-omgeving.Namens het bestuur:

“Het was indrukwekkend om te zien hoe de beveiliging en redundantie van de technische innovatieve infrastructuur gewaarborgd worden om de uptime van een cloud omgeving te garanderen. En dat alles in onze eigen crossborder regio.”

Onze collega’s Ruud Sonnemans en Sjoerd Derkx gaven een inkijk in de wereld van de cloud met aansluitend een rondleiding.

Sjoerd Derkx Linkedin Xing

Managing Director - Owner

Contact

Ruud Sonnemans Linkedin

Consultant/Account Manager

Contact

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.