Menu
Close

woensdag 15 juli 2020 | Systemec Updates

DCspine portefeuille is een welkome aanvulling voor Systemec in de Euregio

Internet innovatie sinds 1997

Systemec heeft de DCspine portefeuille opgenomen en kan haar klanten op een eenvoudige manier koppelingen aanbieden tussen de Systemec datacenters en meer dan 75 andere datacenters in de Benelux. Met deze koppelmogelijkheden kunnen datacenter gebruikers de ultieme geografische redundantie creëren. Daarnaast kunnen klanten eenvoudig vanuit de Systemec datacenters een directe koppeling naar de public cloud opzetten.


De vraag naar interconnects en datacenteroplossingen zullen de komende jaren blijven toenemen (Bron: State of the Dutch Data Centers 2020). Spreiding van risico’s en het verbeteren van beschikbaarheid is een belangrijk thema, oplossingen zijn onder andere het gebruik maken van verschillende datacenters buiten de Randstedelijke regio’s. Systemec is in staat een managed colocatie oplossing aan te bieden en kan door middel van de DCspine diensten, naast de eigen faciliteiten ook samenwerken met de aangesloten andere datacenters in de Benelux.


Jan Michiel Berkel, Director van DCspine, geeft aan “DCspine ziet dat de Nederlandse datacenter markt goed ontwikkeld is. Niet alleen in de regio groot Amsterdam maar ook door het land heen. Wij zien dat zakelijke gebruikers behoefte hebben aan professionele dienstverleners die de taal van hun business spreekt. Systemec doet dit voornamelijk gericht op bedrijven in Zuid-Nederland en wij geven de klanten van Systemec met deze uitbreiding toegang tot een groter portfolio aan professionele cloud en connectiviteitsdiensten.”


Sjoerd Derkx, Managing Director van Systemec: “De als maar groeiende digitalisering van de samenleving maakt het voor bedrijven en instellingen noodzakelijk om verdere professionalisering van hun IT door te voeren. De diensten van Systemec spelen in op deze ontwikkeling, waarbij zowel in standaard services als maatwerk oplossingen voor elk type organisatie gedacht kan worden. Dat Systemec (Venlo-IX) de benodigde infrastructuur in eigen huis heeft, biedt een unieke positie in de euregio en een sterke basis voor gezonde groei. De DCspine portefeuille is een welkome aanvulling op Venlo-IX en zal het nog meer op de kaart zetten.”

 

DCspine: datacenter & cloud connectiviteit met het gemak van een appstore.

Zo makkelijk als het is om diensten uit de Cloud af te nemen, zo ingewikkeld kan het zijn om bijpassende connectiviteit te krijgen. De explosieve groei van (hybrid) Cloudoplossingen zorgt voor een andere vraag naar connectiviteit. Flexibiliteit is daarbij het sleutelwoord: het moet heel eenvoudig zijn verbindingen op te zetten, aan te passen en weer uit te schakelen.

Over Systemec

Systemec is een zakelijke full-service Internet Service Provider (ISP) en System Integrator met eigen datacenters in Nederland en Duitsland. Systemec biedt voor haar afnemers een groot aanbod aan van hoogwaardige Cloudoplossingen, Internet verbindingen, Netwerk beveiliging, Managed colocaties en back-up & uitwijk voorzieningen.
De Systemec datacenters zijn onderling aan elkaar gekoppeld via redundante darkfiber verbindingen, waarbij het mogelijk is om een storage omgevingen realtime te koppelen.

 

Over DCspine

DCspine is een volledig geautomatiseerd online platform dat datacenters netwerkconnectiviteit biedt op basis van de laatste software defined network technologie. Hiermee wordt de mogelijkheid geboden om on-demand binnen enkele uren een nieuw, veerkrachtig netwerk te creëren tussen datacenters en naar de Cloud, zonder vast te zitten aan lange contractstermijnen. De diensten van DCspine worden door IT service providers onder andere ingezet om klanten in datacenters te connecteren, (redundante) backbone verbindingen op te zetten, internet te leveren, directe koppelingen met de cloud te creëren en migraties tussen datacenters uit te voeren.

 

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.