Menu
Close

woensdag 21 juli 2021 | Systemec Updates

Datacenters - het kloppend hart van onze digitale wereld

Internet innovatie sinds 1997

Er vinden steeds meer activiteiten online plaats, alles is data gedreven. Hierdoor zijn er steeds meer datacenters nodig en dus ook meer deskundigen.

Systemec is aangesloten bij de Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie van datacenters in Nederland. De DDA werkt samen met de aangesloten datacenters aan het versterken van de economische groei en het profileren van de datacentersector. Een van de focusgebieden hierbij is Onderwijs & Werkgelegenheid. In samenwerking met het onderwijs enthousiasmeren we studenten en werkzoekenden om voor deze industrie te kiezen.

 

Hoe mooi is het dan ook om te zien dat we met Stefan Lam een bijzonder enthousiaste student aan het Data Center College in huis hebben. En dat Systemec vol trots de eigen kennis kan overdragen specifiek op de datacentertechniek aan studenten.Om meer mensen enthousiast te maken voor het vak, zijn er twee stromingen ontwikkeld door de DDA in samenwerking met de branche. Systemec ondersteunt en faciliteert als erkend leerbedrijf dit initiatief door stageplekken beschikbaar te stellen en kennis te delen. Zo leveren we een bijdrage aan de promotie van werken in datacenters.

DDA Erkend Leerbedrijf


Stroming 1 Opleiding voor werkzoekenden

Het Data Center College leidt, in samenwerking met datacenters, mensen met een technische achtergrond op tot Data Center Professional. Ook Systemec werkt hier graag aan mee en heeft hiervoor een stageplaats aangeboden. De opleiding duurt drie maanden. In de eerste twee maanden van de opleiding volgen de studenten colleges en oriënteren zich een dag per week binnen een van de vier Systemec datacenters. In de laatste maand mogen ze de werkprocessen en competenties in praktijk brengen middels praktijk en simulatieopdrachten. Uiteindelijk ronden ze de opleiding af middels een portfolio en interview, waarna ze startbekwaam zijn om in de datacenterbranche te gaan werken. Met als hoofdtaak het datacenter draaiende te houden, zonder onderbrekingen.

 

Stroming 2 Keuzedelen voor het mbo

Voor het mbo zijn twee keuzedelen ontwikkeld, namelijk Datacenter IT techniek en Datacenter facility engineering. Dit zijn keuzedelen die in nauwe samenwerking met de praktijk aangeboden worden aan studenten. In samenwerking met Gilde Opleidingen gaat Systemec een programma maken om de studenten hierin optimaal te ondersteunen. In het verlengde van de bedrijfsbezoeken kunnen studenten nog meer gaan leren wat er achter de schermen van het internet gebeurt. Aan het einde van het keuzedeel Datacenter IT techniek begrijpen ze hoe het internet fysiek in elkaar steekt, welke apparatuur en verbindingen daarbij belangrijk zijn en hoe deze te installeren en onderhouden. Tijdens het keuzedeel Datacenter facility engineering leren ze aanvullend welke elektrische- en mechanische apparatuur daarbij belangrijk is en hoe ze deze kunnen monitoren en onderhouden.

 

Meer weten over wat onze datacenteroplossingen voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Sjoerd Derkx via sales@systemec.nl of 077-3828580.


Of interesse om te werken in de datacenterbranche? Neem dan contact op met HR manager Clim Derkx-Simons via personeelszaken@systemec.nl of 077-3828580

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.