Menu
Close

donderdag 16 juli 2015 | Systemec Updates

Website Oorlogsdoden Nijmegen

Internet innovatie sinds 1997

Maatschappelijke betrokkenheid uit zich ook in projecten met een historische lading.

De website voor de oorlogsdoden Nijmegen is een initiatief van de stichting Stedelijk 4&5 mei comité Nijmegen. Het doel van deze website is het inrichten van een digitaal monument voor de vele slachtoffers die zijn gevallen tijdens de tweede wereldoorlog in Nijmegen en omstreken.
Naast de persoonlijke gegevens van de slachtoffers wordt er ook getracht zoveel mogelijk het verhaal te vertellen rondom de oorlogsslachtoffers. Deze website wordt daarbij ook gebruikt voor onderwijsdoeleinden t.b.v. HAVO en VWO leerlingen.

De website is te bezoeken via http://www.oorlogsdodennijmegen.nl.

Systemec verzorgt als partner van dit indrukkende project sinds 2007 de ontwikkeling van de website en de hosting. Het doel van de vernieuwde website is om deze geschikt te maken voor gebruik op mobiele apparaten doormiddel van een responsive design alsmede de vele data die aanwezig is op een meer eenvoudige manier inzichtelijk te maken.

De beheerders van de oorlogsdoden Nijmegen website kunnen via een op maat gemaakt Content Management System de uitgebreide gegevens over oorlogsslachtoffers en gebeurtenissen bijhouden.
Door gebruik te maken van de allerlaatste technieken zorgt Systemec ervoor dat de gegevens van de meer dan 3.000 oorlogsslachtoffers die in de website aanwezig zijn, nu eenvoudig zijn terug te vinden in dit digitaal monument.

Maatschappelijke betrokkenheid uit zich ook in projecten met een historische lading. De oorlogsdoden Nijmegen website is een digitaal monument voor de vele slachtoffers van WOII onder, met name de Nijmeegse burgerbevolking.

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.