Menu
Close

maandag 27 april 2020 | Systemec Updates

Bescherm de thuiswerkers

Internet innovatie sinds 1997

Sinds het begin van de COVID-19 uitbraak proberen criminelen misbruik te maken van de situatie. Dit wordt bevestigd door de enorme toename in het aantal Phishing berichten die worden verzonden per mail, maar ook per SMS of Whatsapp bericht.

De recent bevestigde Phishing berichten zijn onder andere een toename in het aantal neppe bankberichten, COVID-19 gerelateerde berichten of nagemaakte intranetmeldingen. Ook bleken ziekenhuizen recent nog slachtoffer te zijn van ransomware aanvallen, ondanks de zware omstandigheden.

Wanneer thuiswerkers zijn verbonden met het bedrijfsnetwerk, kan dit soms worden gezien als een ingang voor frauduleuze activiteiten. Op afstand zijn er altijd connecties naar het bedrijfsnetwerk en in het algemeen gebeurt dit door een beveiligde VPN verbinding over de firewall.

Bij het gebruik van een Sophos firewall biedt Sophos Synchronized Security. Synchronized Security maakt het mogelijk dat de gekoppelde devices en firewall met elkaar communiceren en daarom continue met elkaar in verbinding staan. De firewall functioneert als basisstation, waaraan alle apparaten worden gekoppeld middels speciale Endpoint software.
Door deze oplossing krijgt u een betere bescherming tegen geavanceerde bedreigingen en zijn ook thuiswerkers beter beschermd.
Endpoint licenties zijn per device los beschikbaar en maandelijks opzegbaar. Hierdoor kunnen medewerkers gedurende de COVID-19 maatregelen op een veilige manier in verbinding blijven.

 

Zijn er vragen, waarbij u als ondernemer ondersteuning nodig heeft, dan helpt het Systemec-team u graag met een passend en vrijblijvend advies.

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.