Menu
Close

Interesse in één van onze diensten of heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder:


Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag

Bereikbaar tussen 8:00 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag


Bel mij terug

Bedrijfsnaam

Naam
*
Telefoonnummer
*Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.


Hoofdkantoor

Marinus Dammeweg 25
5928 PW Venlo
Netherlands
Industrienummer: 6817

donderdag 28 april 2016 | nieuws

Venlo is een logische keuze!

De oprichter en directeur van Systemec mag dan wel net 64 zijn geworden, aan zijn pensioen denkt hij nog geen moment. "Ben je gek? Ik vind het nog steeds net zo leuk als 25 jaar geleden toen ik begon. Ik heb de hele digitale revolutie meegemaakt en we zijn nog lang niet klaar!”. Het woord is aan Jos Derkx, een man met een passie voor digitale data en maatschappelijk ondernemen.


"Systemec heeft nu 3 datacenters in de Euregio: twee in Venlo en een in Nettetal, net over de grens in Duitsland. Hiermee zijn we een internationaal schakelpunt. En dat is voor het overgrote deel van onze klanten erg prettig. IP-verkeer is namelijk niet lokaal, regionaal of nationaal, maar internationaal. Wij zitten hier op een unieke locatie in het grensgebied, zo kunnen we profiteren van twee werelden. Venlo is naast logistieke hotspot nu ook een data-hotspot. En daardoor is Venlo een logische keuze voor een bedrijf als Systemec”, legt Jos Derkx uit.

Dat Venlo en Systemec een logische keuze zijn, vond ook de Duitse overheid. "We zijn door Duitsland gevraagd om te helpen op het gebied van digitalisering. Simpelweg omdat wij in Nederland 5 jaar verder zijn dan onze Oosterburen. Dat ligt misschien aan onze volksaard, maar ook aan het feit dat Duitsland een traditionele haast conservatieve economie heeft. Er is zoveel regelgeving, dat maakt het allemaal trager. In Nederland wordt daar ook wel eens over geklaagd, maar dat is nog niets in vergelijking waar de Duitse bedrijven mee te maken hebben.”

Hoe internationaal ‘zijn’ Systemec dan ook mag opereren, hij blijft zijn Venlose roots en daarmee VVV-Venlo trouw. "Naast het feit dat ik een echte VVV-supporter ben, zijn we met Systemec ook lid van het VVV-Venlo Netwerk. De platformfunctie van de club is uniek, we treffen er regelmatig bestaande en potentiële relaties. Dan wordt er niet alleen over zaken gepraat, maar ook over voetbal en alle bijbehorende emoties. Die sfeer spreekt ons zeer aan”, vertelt Jos Derkx.

"En ook VIA VVV dragen we een warm hart toe. We zijn ons bewust van de impact van hun maatschappelijke projecten en vinden het een toevoeging dat wij ondersteuning kunnen bieden aan deze maatschappelijke stichting. Ondernemen doe je namelijk niet alleen zakelijk, maar ook maatschappelijk. En daar horen naast VIA VVV ook megaprojecten als het Zomerparkfeest en de Venloop bij, maar zeker ook de lokale harmonie en de hockeyclub”.

 

De oprichter en directeur van Systemec mag dan wel net 64 zijn geworden, aan zijn pensioen denkt hij nog geen moment.

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Bereikbaar tussen 8:00 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.