Menu
Close

Interesse in één van onze diensten of heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder:


Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag

Bereikbaar tussen 8:00 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag


Bel mij terug

Bedrijfsnaam

Naam
*
Telefoonnummer
*Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.


Hoofdkantoor

Marinus Dammeweg 25
5928 PW Venlo
Nederland
Industrienummer: 6817

Duitsland (Vestigingen)

Systemec GmbH
Schlossstraße 123
41238 Mönchengladbach
Duitsland


Systemec DC-DUS
Düsseldorfer Str. 71b
40667 Meerbusch
Duitsland

vrijdag 8 maart 2019 | nieuws

Systemec klaar voor grote datavolumes

Systemec ​​beheert twee datacenters in Nederland en een in Duitsland, met een unieke grensoverschrijdende en redundante strategie. Met meer dan 500 klanten, onder andere in de gezondheidszorg en logistiek, neemt de hoeveelheid gegevens binnen de datacenters snel toe.

"Deze groei leidde tot zorgen over het accommoderen van het toekomstige datavolume", zegt Marco Teelen, Internet Services Manager bij Systemec. "Als gevolg daarvan hebben we besloten onze secundaire opslagruimte uit te breiden."


Foto van Wouter Simons (Support Engineer) en Marco Teelen (Internet Services Manager).

Cloudoplossingen worden steeds populairder met als gevolg een toenemende vraag naar online opslagruimte, back-up mogelijkheden en veilige opslag van gegevens.

Door middel van een Clouddienst krijgt een gebruiker toegang tot applicaties zonder de software of hardware, fysiek in huis te hebben. De applicaties en de opgeslagen gegevens worden in een online opslagruimte bewaard. Een gebruiker krijgt toegang tot de data middels een beveiligde netwerkverbinding.

Een voordeel van een Clouddienst is de toegankelijkheid zonder hoge eenmalige investeringen. De aanschaf van dure software of hardware is niet nodig door de online toegankelijkheid.

Cloudian is een storage platform wat het mogelijk maakt grote datavolumes en back-up services te realiseren door middel van de S3-compatibiliteit, voor Cloud-native services waaronder Online Backup en File Share & Sync diensten. Door het storage platform kan er een onbegrensd schaalbare opslag worden geboden voor toekomstige toepassingen.

De afgelopen jaren is de vraag naar online data alleen maar toegenomen en per jaar groeien Clouddiensten met bijna een derde.

Specialisten verwachten dat de vraag naar online back-up, online opslag en rekenkracht verder zal stijgen in de komende jaren en door integratie van Cloudian is Systemec klaar voor de toekomst.

"Maar ook applicaties bij klanten op locatie maken inmiddels gebruik van het S3 platform, zo is het mogelijk om met de meest recente versie van VEEAM back-ups direct naar S3 weg te schrijven. Daarnaast is het mogelijk om een NAS (bijvoorbeeld Synology of QNAP) te koppelen met ons S3 platform zodat eenvoudig back-ups naar een externe locatie gemaakt kunnen worden. Het maakt daarbij niet uit of het om een relatief kleine of grote hoeveelheid data gaat", zegt Wouter Simons, Support Engineer bij Systemec.

Lees het volledige artikel op de website van Cloudian Inc. (Engels) 
Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Bereikbaar tussen 8:00 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.