Menu
Close

donderdag 11 april 2019 | Systemec Updates

Effectieve bescherming tegen virussen en malware met Systemec

Internet innovatie sinds 1997

Computers en servers zijn steeds vaker het doelwit van virussen en malware.

Als eindgebruiker ben je wellicht al bekend met Malware, Phishing mail, Exploints, Cryptojacking en sinds kort mogelijk ook al met Sextortion.

Malware is het bekende virus dat binnenkomt via de mail, vaak een Phishing mail, waarbij er een frauduleuze bijlage is toegevoegd die schadelijke software installeert.
Het doel van Malware is om informatie te verzamelen of toegang te krijgen tot het systeem.

Phishing is een vorm van internetfraude, waarbij de crimineel je laat denken een organisatie te zijn, bijvoorbeeld jouw bank. Het doel is om je te laten inloggen en toegang te krijgen tot de inloginformatie, om hier vervolgens misbruik van te maken.
De meeste Phishing komt binnen via de mail of door het bezoeken van een fake website, vaak te herkennen aan een typefout in de URL.

Bij een Exploit gebruikt een crimineel kwetsbaarheden in software. Een voorbeeld is het installeren van malware door een bug in de software.

Cryptojacking is een onbekendere vorm van internetfraude en bestaat pas enkele jaren. Bij cryptojacking wordt een stuk software geïnstalleerd dat cryptomunten delft. Mogelijk heeft de medewerker het minen niet eens opgemerkt, want dit proces start automatisch op de achtergrond.
Het brengt meestal geen directe schade, maar remt de systeemprestaties af en zorgt voor een hoger stroomverbruik.

 Sextortion is de nieuwste vorm van internetfraude en wordt ontvangen per mail.
Dit is een mail met dreigende inhoud en vraagt de ontvanger een X bedrag in Bitcoin te betalen. In de mail wordt geschreven dat er stiekem privéfoto’s zijn gemaakt met de webcam. Bij het negeren van het bericht en de betaling, zullen deze foto’s naar alle contacten worden gestuurd.
Dit betreft een fake bericht, er zijn nooit foto’s gemaakt.

Dankzij de oplossingen van Sophos, kan Systemec uw netwerk en endpoints (werkplekken, mobiel, servers) beveiligen tegen bedreigingen.



Mocht het voorkomen dat toch iemand op een frauduleuze link klikt of gevaarlijk browsergedrag vertoont, dan zal de beveiligingssoftware van Sophos direct ingrijpen door deze te blokkeren of zelfs de medewerker tijdelijk uit te sluiten van het netwerk.

Systemec denkt graag mee in het beveiligingen van werkplekken, maar ook in het bewust worden van frauduleuze mails.

Door middel van het Sophos dashboard wordt de netwerkomgeving in kaart gebracht met alle processen van de eindgebruikers.

Elke eindgebruiker krijgt een cijfer op basis van zijn risicoprofiel met als doel bewustwording van internetbedreigingen en Malware.

Meer weten over onze beveiligingsdiensten of over het testen van uw bedrijf of team, neem dan contact met ons op.



Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.