Menu
Close

maandag 25 maart 2019 | Systemec Updates

Direct Free Air Cooling voor een duurzaam datacenter

Internet innovatie sinds 1997

Duurzaamheid en energiebesparing is voor Systemec een belangrijk thema, maar wanneer we over huisvesting van ICT-hardware praten dan worden hoge omgevingstemperaturen als lastig beschouwd.

Server systemen produceren veel warmte en zijn daardoor afhankelijk van betrouwbare koelingen. In het geval van slechte koeling kunnen prestaties afnemen of componenten defect raken en uitvallen.

Onze nieuwste datacenters zijn voorzien van "Direct Free Air Cooling” om de aanwezige systemen optimaal te kunnen koelen. 

Bij Direct Free Air Cooling is het datacenter voorzien van een continu koelproces, waarbij de buitenlucht meermaals wordt gefilterd alvorens het voor koeling kan worden gebruikt. Indien nodig wordt de lucht extra gekoeld of verwarmd, zodanig dat de temperatuur van de lucht een optimale koeling van de apparatuur garandeert.

 

De geklimatiseerde lucht komt middels de koude-gangen het datacenter in en wordt via de warme-gangen afgevoerd en (gedeeltelijk) hergebruikt. De luchttemperatuur en kwaliteit wordt continu gemonitord/gecontroleerd op de vooraf ingestelde temperatuurwaardes. Mocht een van de waardes afwijken, regelt het systeem automatisch een juiste balans in.

Door het toepassen van de nieuwste technieken op het gebied van Direct Free Air Cooling speelt Systemec o.a. in op de duurzaamheidsgedachte van de aangesloten datacenters in de Dutch Datacenter Association.

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.