Menu
Close

vrijdag 16 augustus 2019 | Systemec Updates

Beveilig de Access points en het Wifi netwerk

Toegang tot het Wifi-netwerk is toegang tot de netwerkomgeving. Voor een hacker of kwaadwillige is dit de deur naar gevoelige bestanden. Eenmaal binnen in het netwerk, is de schade al snel aangericht.

Internet innovatie sinds 1997

Een Wifi-netwerk kan door iedereen, met toegang, worden gebruikt. Helaas is het gebruik van open Wifi-netwerken niet altijd veilig en zijn er vaak nieuwsgierige of kwaadwillige in de buurt.

Een Wifi-netwerk is meestal opgebouwd uit access points, zonder extra beveiliging of wachtwoord. Toegang tot het Wifi-netwerk is toegang tot de netwerkomgeving. Voor een hacker of kwaadwillige is dit de deur naar gevoelige bestanden. Eenmaal binnen in het netwerk, is de schade al snel aangericht. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen wanneer het netwerk binnen uw organisatie enkele uren offline is? Zorg ervoor dat de gehele keten beveiligd wordt, een combinatie van firewall, beveiligde Access-points en End-points.



Als Systemec adviseren wij Sophos Access-points en Synchronized Security. Door het gebruik van Access-points wordt het signaal en de netwerkcapaciteit vergroot voor de Wifi-gebruikers. Een Access-point is een draadloos toegangspunt, gekoppeld aan het netwerk. Sophos Access-points zijn managed en blokkeren de deur tegen kwaadwillige activiteiten op het Wifi-netwerk. Synchronized Security gaat een stap verder en controleert actief de communicatie van apparaten binnen uw netwerk en zo kan er direct automatisch worden ingegrepen bij het detecteren van een inbraak of aanval. Bij een aanval zal het betreffende End-point automatisch worden geïsoleerd, waardoor het netwerk niet verder wordt besmet.

Maak het voor de gebruikers van uw Wifi-netwerk niet mogelijk om ongewenste activiteiten uit te voeren. Zorg mede daarom voor de veiligheid van het netwerk en voor de veiligheid van de andere Wifi-gebruikers.

Wilt u meer weten over onze diensten of over het verbeteren van Access-point beveiliging? Neem dan contact op

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.