Menu
Close

WKK blijft verbonden via Systemec

Internet innovatie sinds 1997

WKK Deutschland is al jaren klant bij Systemec. Eind 2021 zijn ze verhuisd naar een nieuw pand op industrieterrein Nettetal-West. Het oude pand was het eerste in Nettetal dat Systemec heeft aangesloten op haar eigen glasvezelnetwerk. Naar volle tevredenheid, want Systemec is mee verhuisd met WKK en heeft de nieuwe locatie ook voorzien van stabiel, snel en betrouwbaar internet via glasvezel.

De klant

WKK Deutschland is een handelsbedrijf in bevestigingsmaterialen voor de machinebouw, handel en automotive. Het bedrijf importeert en levert kabelbinders, krimpkousen en toebehoren. Daarnaast ontwikkelt, produceert en verkoopt het bevestigingsclips. Het bedrijf opereert internationaal en staat al sinds de oprichting 30 jaar geleden onder leiding van de heer Bram Boers. Inmiddels telt de vestiging in Nettetal 35 medewerkers.

Het doel van WKK is om Europa’s grootste handelaar te zijn in bevestigingsmaterialen. Op een maatschappelijk verantwoorde manier, zowel qua duurzaamheid als op sociaal vlak.

Online bereikbaarheid is voor een handelsfirma natuurlijk heel belangrijk. Daarvoor heeft de firma een betrouwbare en snelle ICT-infrastructuur nodig met hoogwaardige netwerk- en internetverbindingen. Die 24/7 beschikbaar zijn om WKK’s e-commerce strategie te faciliteren. En de logistieke operatie ondersteunen.

Verhuizing

Door de groei die de organisatie de afgelopen jaren had doorgemaakt, werd de oude huisvesting te krap. Eind 2020 werd daarom begonnen met de bouw van het nieuwe pand. De nieuwbouw is energieneutraal en voldoet aan alle eisen. En is dus ook uitgerust met een hoogwaardige glasvezelverbinding.

Want snelheid is belangrijk voor WKK, vandaar de keuze voor Systemec-LWL. Daarnaast is voldoende bandbreedte noodzakelijk, aangezien men te maken heeft met het up- en downloaden van grote bestanden in de vorm van bijvoorbeeld Autocad.

Dat er opnieuw werd gekozen voor Systemec was een logische keuze volgens Bram Boers, directeur bij WKK Deutschland: “Het gevoel klopte gewoon nog steeds. Systemec heeft zich bewezen als een zeer betrouwbare partij en biedt ons de ondersteuning die we nodig hebben. Ook het contact met de mensen van Systemec is altijd heel goed geweest. Systemec was de pionier op het gebied van glasvezel in de regio Nettetal en levert nog steeds kwaliteit. Voor de verhuizing hebben we zelf aangegeven bij de Stadtwerke Nettetal dat we voor de nieuwbouw met Systemec wilden werken.”

De oplossing

De LWL-oplossing werd snel gerealiseerd en was ruim voor de verhuizing operationeel. Hierdoor verliep de digitale overgang naar het nieuwe pand probleemloos.

“Zonder stroom of internet kunnen we niet vooruit, dus we moeten verzekerd zijn van een hoge “uptime”. Dat biedt onze partner Systemec voor internet. En als er al een keer iets is, dan wordt dat snel en naar tevredenheid opgelost. De lijnen met Systemec zijn aangenaam kort.”, besluit de heer Boers.


Hiervoor werd een LWL Premium verbinding 200/200 Mbps gekozen en gerealiseerd. Tevens is er een Gold SLA afgesloten (24/7).

Belangrijke voordelen voor WKK-medewerkers en -klanten zijn:

  • Hoge betrouwbaarheid
  • Goede digitale bereikbaarheid
  • Hoge beschikbaarheid

Resultaat

De heer Edwin van Pol, als projectleider betrokken bij de realisatie, geeft ook aan dat de oplossing prima en naar grote tevredenheid functioneert. Ook voor de thuiswerkers.

De toegevoegde waarde van de samenwerking met Systemec is voor hem duidelijk: “Er zijn zelden tot nooit problemen met de verbinding. De snelheid, betrouwbaarheid en stabiliteit van ons internet is uitstekend. Daarnaast is het gewoon prettig en goed werken met elkaar”, aldus de heer Van Pol.

 

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.