Menu
Close

Pure Ingredients kiest voor Systemec

Pure Ingredients is een producent van snacks en maaltijdcomponenten die haar producten verkoopt onder de merken Mekkafood, Lekker & Anders, Sakir en Herrenhof. Daarnaast maakt zij in opdracht van supermarktketens of horeca groothandels zogenaamde privat labels.
Internet innovatie sinds 1997

Pure Ingredients is een producent van snacks en maaltijdcomponenten die haar producten verkoopt onder de merken Mekkafood, Lekker & Anders, Sakir en Herrenhof. Daarnaast maakt zij in opdracht van supermarktketens of horeca groothandels zogenaamde privat labels. De producten van Pure Ingredients onderscheiden zich van andere leveranciers omdat zij uitsluitend halal producten levert. Wereldse smaken.  

Pure Ingredients heeft productielocaties in Kaldenkirchen (Duitsland) en Venlo. Daarnaast heeft ze een aantal filialen van waaruit de producten worden gedistribueerd met eigen vrachtauto’s. De producten worden hoofdzakelijk verkocht in Nederland, Duitsland en België. De bedrijfsvoering wordt geregistreerd met behulp van SAP.

'Systemec heeft een passende automatiseringsomgeving gecreëerd die is toegerust om flexibel mee te bewegen. Op deze manier is Pure Ingredients gegarandeerd dat zij gebruik kan maken van de laatste stand der techniek.'

Pure Ingredients is medio 2016 gestart met het in kaart brengen van alternatieven voor de toekomstige inrichting van haar automatiseringsomgeving. Gedurende dit proces is intern besloten om niet meer te investeren in een serverpark, de opslagmedia en de bijbehorende randapparatuur, omdat de specificaties van de noodzakelijke investeringen niet voldoende helder te definiëren waren doordat de organisatie een duidelijke groei voorziet.
Daarnaast werd het keuzeproces in sterke mate beïnvloed door slechte internetverbindingen die beschikbaar waren op de productielocatie in Kaldenkirchen. Tot slot was de belangrijkste wens van Pure Ingredients te worden ontzorgd op het gebied van IT. In de organisatie was geen IT-er in dienst en het was zeker niet de bedoeling deze aan te stellen.

‘Pure Ingredients heeft haar wensen voorgelegd aan drie lokaal gevestigde ICT-dienstverleners. Uiteindelijk is gekozen voor Systemec omdat deze in staat was een complete oplossing aan te bieden. Managed verbindingen, VM-servers, dataopslag, kantoorautomatisering, exchange en security aangelegenheden. Zelfs voor de gebrekkige internetverbinding konden ze een oplossing bieden. Door de aanwezigheid van het datacenter in Nettetal (Duitsland) en het samenwerkingsverband met Stadtwerke Nettetal, was het een kleine moeite om onze locatie met behulp van een glasvezelverbinding op een hoogwaardige manier te koppelen aan het wereldwijde web.’  Aldus Wil Janssen, Financieel Directeur van Pure Ingredients.

Inmiddels is het complete systeem een jaar operationeel. ‘We kijken terug op een zeer succesvolle transitie. Met name door de goede voorbereiding en de strakke afspraken hadden wij slechts enkele uren niet de beschikking over alle informatie. Na de start nemen we per kwartaal onze actielijsten door, zodat we concreet kunnen volgen dat alle wensen ook binnen de gestelde termijnen worden gerealiseerd.’
 
Dhr. Janssen stelt dan ook de volgende conclusie: 

‘We kunnen niet anders concluderen dat Systemec haar beloften volledig heeft nagekomen en dat ze een partij zijn die meedenken om de automatiseringsomgeving veilig en betrouwbaar te houden.’

Op de foto (v.l.n.r.) bevestigen Wil Janssen (Financieel Directeur) en Marco Teelen (Accountmanager Systemec) de mooie samenwerking.

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.