Menu
Close

Logistiek: Reining en Systemec faciliteren

Internet innovatie sinds 1997

Systemec is al meer dan 10 jaar bezig met het aanbieden van glasvezelinternet in de Duits-Nederlandse grensstreek. We begonnen in Nettetal als pionier om LWL-oplossingen uit te rollen op bedrijventerreinen. In de loop der jaren hebben we deze activiteiten uitgebreid naar bedrijventerreinen in omliggende gemeenten. Een van deze gemeentes is Brüggen. Onze klant Reining Transport is daar terechtgekomen om een standplaats voor hun vrachtwagenchauffeurs te realiseren. Met alle faciliteiten die zij nodig hebben, dus ook snel, betrouwbaar en veilig internet.

De klant

Achtergrond

Reining Transport is een logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in wegtransport in de volumesector. Het bedrijf bestaat bijna 100 jaar en heeft zich ontwikkeld tot een grote speler als het gaat om volumetransport in Duitsland, België en Nederland. De klanten van Reining zijn veelal actief in de automotive, bouw, verpakkingsindustrie en de “fast moving consumer goods”. De van oorsprong Nederlandse organisatie beschikt over 450 medewerkers, 350 trucks en 5.000 m2 warehousing, verdeeld over 7 Europese vestigingen.

Maatschappelijke betrokkenheid staat hoog in het vaandel bij Reining. Zo heeft men recent deelgenomen aan een missie voor hulpgoederen met bestemming Moldavië. Een dankbare taak, waarvoor het bedrijf transportmiddelen ter beschikking stelde. Ook klantgerichtheid is een speerpunt, waarbij Reining zich richt op het, waar mogelijk, aanpassen van hun dienstverlening aan de wensen van de klant. Hierbij blijft men dicht bij zichzelf.

Aanleiding

Reining heeft 2 jaar gezocht naar een geschikte plek om een standplaats voor hun eigen, (internationale) chauffeurs te kunnen opzetten. Om hen te faciliteren met een plek om te overnachten en zodat ze over voorzieningen kunnen beschikken om contacten te onderhouden met het thuisfront. Voor deze communicatie is internet een onontbeerlijk hulpmiddel.

Reining loopt voorop met dit concept. Zoals gezegd is het een maatschappelijk betrokken bedrijf dat ook goed voor zijn medewerkers zorgt op het gebied van welzijn. De grootste bron van stress voor een vrachtwagenchauffeur is het vinden van een geschikte parkeer- of stopplaats. Deze standplaats beschikt naast voorzieningen voor chauffeurs ook over een kantooromgeving met 15 werkplekken.

Uitdaging

Hiervoor moest eerst een oude en verlaten dakpannenfabriek worden gesloopt. Hierna kon worden begonnen met de realisatie van de nieuwe standplaats met een oppervlakte van 20.000 m2. Systemec was er vanaf het begin bij om te zorgen dat de juiste, glasvezelverbindingen van hoge kwaliteit werden verwezenlijkt op het enigszins afgelegen terrein.

Het initiële contact liep via Gemeindewerke Stadt Brüggen, waarbij Systemec naar voren werd geschoven als de partij die LWL-verbindingen kon realiseren op de locatie aan de rand van het industriegebied. Hierna startten de gesprekken en bleek dat Systemec meer voor Reining kon betekenen op het gebied van ICT-infrastructuur.

Vraagstelling

Er diende een nieuwe digitale infrastructuur te worden ontworpen en gerealiseerd, in overleg met de “huis-automatiseerder”. Niet alleen voor de kantooromgeving waar bijvoorbeeld met een ERP-pakket wordt gewerkt, maar voor het hele terrein. Dit moest worden voorzien van een stabiele ICT-omgeving met voldoende bandbreedte voor het netwerk en internet. Bedraad en draadloos, met dekking over het gehele terrein. En natuurlijk goed beveiligd middels een firewall.Ook bij de fysieke beveiliging werd Systemec ingeschakeld, er was behoefte aan een camerasysteem en ook hier kon Systemec de juiste oplossing voor Reining verwezenlijken.

Na oplevering van het project in februari 2022, blijft Systemec actief door de internetverbinding en de firewall te monitoren en te onderhouden. Dat maakt deel uit van het SLA dat is afgesloten.

Samenwerking

"Er wordt altijd in oplossingen gedacht."

De samenwerking met Systemec tijdens het project werd door Reining als zeer constructief ervaren, met een open en duidelijke communicatie: “Er vonden binnen alle redelijkheid overleggen plaats, op de momenten dat dat nodig was.”, zegt de projectleider van Reining. “De mensen bij Systemec zijn co-operatief en denken mee. Er wordt altijd in oplossingen gedacht. Er heerst een mentaliteit van ‘we moeten het gewoon oplossen’ en doen dat flexibel. Zo konden we snel en goed schakelen, dat is gewoon perfect. We zijn dan ook heel tevreden over de samenwerking”, aldus de projectleider.

De oplossingen

Er is sprake van 2 gescheiden omgevingen: een bedrijfsnetwerk en een gastennetwerk. Beide maken gebruik van dezelfde basis LWL-aansluiting, waar deze voldoende bandbreedte heeft om beide netwerken optimaal te bedienen.

Kantooromgevingen
 • Systemec LWL internet 100 mbps;
 • Sophos firewalls (HA);
 • 2 switches;
 • 3 access points (wifi);
 • 1 Camera 4K.
Parkeerplaats/slaapunits/kantoor:
 • Systemec LWL internet 100 mbps;
 • Sophos firewalls (HA);
 • 10 switches;
 • 14 access points (wifi);
 • 3 Camera 4K;
 • 1 NVR (opnamesysteem).
Voordelen
Generiek
 • Uitstekende bandbreedte;
 • Hoge uptime en beschikbaarheid;
 • Stabiel;
 • Optimale beveiliging;
 • Ontzorging door support.
Chauffeurs/gasten
 • Dezelfde faciliteiten als thuis;
 • Alle mogelijkheden m.b.t. internetgebruik;
 • Beveiligde verbindingen.

Resultaat

Systemec heeft voor Reining een werkende, stabiele en schaalbare  ICT-infrastructuur gerealiseerd. Met oplossingen die voldoen aan de wensen en eisen die vooraf waren gesteld. De standplaats is ontsloten op het internet op een moderne en toekomstvaste manier. De ICT-omgeving wordt beheerd en onderhouden door Systemec, waarbij voor de internetverbinding en firewalls een Service Level Agreement (SLA) van 24x7 is afgesloten. Naar tevredenheid, zoals uit dit verhaal blijkt.

"Het is prettig werken met de Systemec-engineers!"

“Het kan moeilijk maar dit project verliep soepel. De dingen werken gewoon zoals ze moeten. We zijn tevreden over de oplossing en heel tevreden over de samenwerking met Systemec. Dat licht ik er graag uit: het is prettig werken met de Systemec-engineers! Ook in het vervolg loopt alles op rolletjes; ik hoor niks en dat is een goed teken want dan zijn er geen klachten.”, besluit de projectleider.

Toegevoegde waarde

Reining geeft aan dat Systemec flexibel, oplossingsbereid en pragmatisch optreedt. Hierdoor realiseren we een hoge mate van ontzorging.

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.