Menu
Close

Interesse in één van onze diensten of heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder:


Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag

Bereikbaar tussen 8:00 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag

Servicedesk
werkplek, server en cloud diensten:
+31 (0)77-396 75 72
Servicedesk
networking en datacenter:
+31 (0)77-205 07 54

Bel mij terug

Bedrijfsnaam

Naam
*
Telefoonnummer
*
Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Servicedesk
werkplek, server en cloud diensten:
servicedesk@systemec.com
Servicedesk
networking en datacenter:
networking@systemec.com

Hoofdkantoor

Marinus Dammeweg 25
5928 PW Venlo
Nederland
Industrienummer: 6817

Duitsland (Vestigingen)

Systemec GmbH
Schlossstraße 123
41238 Mönchengladbach
Duitsland


Systemec DC-DUS
Düsseldorfer Str. 71b
40667 Meerbusch
Duitsland

donderdag 16 juli 2020 | blogs

Buiten de comfortzone ligt de groei


Als verpleegkundige ben ik mijn carrière gestart en doorgegroeid tot opleider in de zorg. Na 11 jaar maakte ik de overstap naar ons familiebedrijf om daar aan de slag te gaan als HR & Office manager. In het eerste jaar liep ik als een spons door de organisatie en nam alle vragen, ideeën, wensen en issues tot me. Het was natuurlijk niet alleen de ontwikkelingskant van HR waar ik mee bezig was, maar HR in de breedste zin! Veel zaken waren nieuw voor me, maar met mijn passie en drive om te ontwikkelen ging ik aan de slag, want een oud-collega schreef mij ooit een briefje: “Buiten de comfortzone ligt de groei”.


Ik had het destijds nodig dat iemand mij even een zetje gaf om mijzelf uit te dagen! Het heeft mij geholpen en nog steeds is het een lijfspreuk die ik vaak gebruik. In de reflectie met mijzelf of in de coaching van anderen.

In de afgelopen maanden is er binnen Systemec hard gewerkt. Aan processen op technisch, administratief, financieel en HR-gebied. Toen kwam de Corona periode. In een korte tijd schakelen om elkaar te helpen tijdens het thuiswerken en klanten te ondersteunen. Een compliment aan ons hele team voor het samenwerken, de focus en betrokkenheid!


En dan komt er een moment van ‘rust’ en de draad weer oppakken. Projecten kunnen weer opgestart worden, qualitytime en rust thuis hebben gezorgd voor reflectie. Er zijn zoveel leuke ideeën en zaken die opgepakt kunnen gaan worden. Dat maakt dat ik weer terugkom op de titel van mijn blog. Soms ontstaan er situaties waarin je voelt dat je die comfortzone een beetje moet gaan oprekken. Dat is niet altijd alleen in de taken die je uitvoert of situaties die je moeilijk vindt, maar zeker des te meer ook in hoe zelfverzekerd je je voelt. Na een periode van inwerken, processen eigen maken, processen verbeteren en opzetten, leren van de adviseurs om mij heen en ontwikkelen tot interne auditor is nu de tijd aangebroken dat ik mijzelf een volgende stap gun buiten mijn comfortzone.


Mijn zoon vraagt vaak tijdens het eten “Mama, wat heb jij geleerd vandaag?”


Vandaag had ik het inzicht dat ik met steeds meer zekerheid mijn rol vervul, niet meer alleen een opleider, maar een HR professional!


Ben trots op wat je doet, ben trotser als je leert buiten je comfortzone!

Welke stap zet jij in jouw ontwikkeling? Veel leerplezier!


Clim Derkx-Simons

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Bereikbaar tussen 8:00 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.