Menu
Close

dinsdag 12 oktober 2021 | Systemec Updates

Systemec Datacenters: optimale redundantie (deel 2)

Internet innovatie sinds 1997

Datacenters vormen het hart van de digitale samenleving. In ons dagelijks werk en leven zijn we voor een groot deel afhankelijk van data. En dus ook de beschikbaarheid ervan want zonder data en internet stagneert er veel. Daarbij is ons verwachtingspatroon hoog en is het geen optie dat er onderbrekingen optreden in het dataverkeer. Zeker voor bedrijven en organisaties waarbij data een essentieel onderdeel vormt voor de bedrijfsvoering.


Onze filosofie hierbij is eenvoudig en duidelijk: onze datacenters (Tier 3+) zijn op meerdere manieren redundant uitgevoerd om datanetwerken continue in de lucht te houden. Redundantie is van dusdanig vitaal belang om onze klanten optimaal te faciliteren dat we bepaalde onderdelen van onze datacenters (minimaal) dubbel uitvoeren. Uiteraard met de juiste aandacht voor duurzaam, maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Daar gaan we dus ver in. Al bij de ontwerpfase van onze datacenterarchitectuur is hiermee rekening gehouden. Het is een absoluut voordeel dat we meerdere datacenters hebben, die als “gespiegeld concept” kunnen dienen. Mocht er zich iets voordoen in datacenter A, dan kunnen we direct overschakelen naar datacenter B (of C of D). Dat gaat zelfs de Nederlands-Duitse grens over, want door gebruik te maken van het lokale stroomnet, voorkomen we dat een landelijke storing uw bedrijfsvoering stillegt.

Systemec biedt redundancy aan op verschillende manieren. Binnen al onze diensten is deze extra borging van vitale, toegevoegde waarde:

Datacenters

  • Onze datacenters beschikken over (dubbele) back-up mogelijkheden in koeling, stroomvoorziening en UPS’en.
  • De datacenters kunnen fungeren als “twin datacenters”, waarbij uw digitale infrastructuuromgeving als het ware wordt gedupliceerd en beschikbaar is in minimaal twee datacenters.
  • Als extra optie kunnen we zorgen voor extra apparatuur op locatie/voorraad.
  • Onze mensen zijn 24x7 beschikbaar en stand-by bij calamiteiten

Meer informatie over onze redundante oplossingen voor uw ICT-infrastructuur of co-locatie? Neem contact op met een van onze datacenterexperts via networking@systemec.nl

Lees hier ook de andere artikelen uit de serie over redundantie:

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.