Menu
Close

woensdag 25 mei 2022 | Systemec Updates

Stagiaires, studenten en trainees voelen zich thuis bij Systemec

Vandaag is het de ‘Dag van de stagiair’. En wat is er dan mooier om hier extra aandacht aan te geven? We voelen ons betrokken en dragen graag actief bij aan het opleiden van mensen. Dat zien we als zinvolle investering naar de toekomst, voor ons bedrijf, de maatschappij en vooral de mensen. Al de hele week staat bij onze HR manager alles in het teken van opleiden.

Internet innovatie sinds 1997

We nemen deel aan verschillende events en hebben vrijwel altijd een stagiair of trainee in huis. Daarnaast hebben wij nauw contact met de verschillende opleidingsinstituten om het onderwijs en de beroepspraktijk beter op elkaar af te stemmen. Op hbo-niveau (Fontys, HAN), maar ook zeker op mbo-niveau (Gilde ICT College). Om de middelbare scholier te ondersteunen bij hun beroepskeuze staan we ook op beroepenavonden en denken we mee met “Sterk Techniek Onderwijs Noord- en Midden Limburg.”

Een greep uit de leuke activiteiten van deze week, waaraan team Systemec met enthousiasme meewerkt:

  • Rondleiding aan Fontys studenten ‘Minor Smart Cities’;
  • Rondleiding en werkoverleg managers Gilde ICT College;
  • Netwerkevent ‘Valuas ontmoet’;
  • Kennisdelingssessie ‘Hoe organiseer ik een inspirerend bedrijfsbezoek’ met Sterk Techniek Onderwijs;
  • En “last but not least”: de dagelijkse begeleiding van onze stagiair en trainee. Door hun aanwezigheid worden ook wij geprikkeld om te blijven leren en ontwikkelen. Natuurlijk op technisch vlak, maar ook op persoonlijk vlak, dank je wel daarvoor!

Op de Dag van de stagiair zetten we graag Kevin Bentlage en Daan Selen in het zonnetje, want we zijn blij met ze. Dat is wederzijds, als je ze enthousiast hoort praten over hun stage of traineeship. Sterker nog, in de praktijk komen stagiaires en trainees hier vaak terug om te werken.

"Er wordt naar je geluisterd en er is oor voor iedereen"

Kevin heeft een paar jaar geleden een rondleiding gehad in een Systemec datacenter. Dat vond hij interessant en heeft ervoor gezorgd dat hij voor zijn afstudeerstage (mbo-ict) zelf contact zocht. Na een meeloop dag hadden we een positieve match. “Ik heb hier de vrijheid om te leren en te proberen. Met goede begeleiding op de achtergrond. Ik ben aan de slag gegaan met het opzetten van een Microsoft Exchange-omgeving en al doende mijn analyserende- en probleemoplossende competenties ontwikkeld.”, zegt hij. “Systemec is een interessant bedrijf, er zijn veel mogelijkheden om je als stagiair breed te oriënteren en te werken aan nieuwe uitdagingen. Ik vond het ook prettig om begeleid te worden door een jonge collega. Er wordt naar je geluisterd en er is oor voor iedereen. Een prima plek voor je stage!”, besluit hij.

"Bij Systemec leer ik de praktische kant van de ICT"

Als trainee bij Systemec  ben je echt aan de slag voor klanten. “Dat is een welkome aanvulling op mijn opleiding,“ zegt Daan. “Je bekijkt hoe het voor een klant beter kan en dan kom je met een oplossing. Er wordt goed meegekeken met de zaken die ik uitvoer en wordt ingezet voor vraagstukken, waarbij ik zelf concrete input kan geven. Ik werd benaderd door Sjoerd Derkx. Er was een wederzijdse klik en na een dagje meelopen waren we er wel uit. Ik werk 2 dagen per week voor Systemec, naast mijn opleiding (hbo-ict). Bij Systemec leer ik de praktische kant van de ICT.”, aldus Daan. “Het is een leuk team, met veel humor; er wordt naast hard gewerkt ook veel gelachen. Ik kom graag naar Systemec, hier kan ik doen wat ik leuk vind. Ik zou zelfs graag meer willen werken.”.


#letscelebrate #dagvandestagiair #inhetzonnetje #werkenbijsystemec #yourdatewithdata

 

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.