Menu
Close

woensdag 18 maart 2020 | Systemec Updates

Digitale Opsporing en Systemec

Internet innovatie sinds 1997

 

Digitale Opsporing BV uit Horst is een door het Ministerie van Justitie en Veiligheid erkend en (ISO) gecertificeerd particulier digitaal forensisch recherchebureau en cyber security specialist (POB 1182).
In september 2019 zijn Digitale Opsporing BV en Systemec BV een partnerschap aangegaan om elkaars diensten onder de aandacht te brengen en samen te streven naar meer bewustwording van cyber security.
Systemec is een zakelijke full-service Internet Service Provider (ISP) en System Integrator met eigen datacenters in Nederland en Duitsland. Systemec biedt voor haar afnemers een groot aanbod aan van hoogwaardige oplossingen, waaronder back-up oplossingen en beveiliging.

Recent was er door Digitale Opsporing al veel aandacht voor de veiligheid van ‘slimme’ apparaten. Een digitale deurbel, een slimme beveiligingscamera, koffiezetapparaat, wasmachine, thermostaat of robotstofzuiger: je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt apparaten tegenwoordig aan het internet koppelen en via een app op je telefoon bedienen.Toch wel een aandachtspunt: elk apparaat dat een internetverbinding heeft, kan gehackt worden.
Helaas iets wat de afgelopen weken vrijwel wekelijks wordt genoemd in de nieuwskanalen, omdat computers van bedrijven steeds vaker worden geïnfecteerd met gijzelsoftware, met als gevolg dat alle bestanden worden versleuteld en soms zelfs openbaar worden gemaakt.
Om weer toegang te krijgen tot de bestanden, wordt door hackers, aan de slachtoffers een geldbedrag gevraagd.

Het betalen van geld aan hackers geeft nooit zekerheid op medewerking en het ontvangen van een ontgrendelcode. Toch wordt er nog steeds te vaak gekozen om een hacker te betalen in plaats van het optimaliseren van de ICT omgeving.

Veel voorkomende problemen zijn het niet updaten van software of het besparen op beveiliging, zoals firewalls, back-up oplossingen of endpoints beveiliging.  Endpoint is een verzamelnaam voor devices aangesloten op een netwerk, voorbeelden zijn smartphones, werkplekken, servers of andere randapparatuur.
Als Security specialist adviseert Systemec een oplossing die uw netwerk zo goed mogelijk beschermt tegen indringers. Dit heet Synchronized Security.

Synchronized Security maakt het mogelijk dat uw Endpoint beveiliging en firewall met elkaar communiceren en daarom continue met elkaar in verbinding staan. Door deze oplossing krijgt u een betere bescherming tegen geavanceerde bedreigingen en hoeft er minder tijd te worden besteed aan het reageren op incidenten.
De firewall functioneert als basisstation, waaraan alle apparaten worden gekoppeld.
De complete omgeving wordt inzichtelijk gemaakt in een eenvoudig dashboard. Mocht een eindgebruiker toch een frauduleus bestand downloaden, dan reageert de betreffende Endpoint onmiddellijk, waardoor alle gebruikers binnen het netwerk beschermd blijven en uw netwerk niet offline zal gaan door een kleine "klik” fout. Bij de "klik” fout wordt het besmette Endpoint direct verbannen uit het netwerk en toegang is pas weer mogelijk, zodra het weer is gemarkeerd als "veilig”.

Net als beveiliging is een back-up een extra zekerheid voor het behouden van bestanden. Dit is onder andere mogelijk door software die automatisch back-ups maakt en deze online in een beveiligde omgeving bewaart.

Er zijn verschillende manieren om een back-up online uit te voeren, maar sinds de introductie van de AVG-wetgeving, moet u als ondernemer kunnen aantonen waar uw data is opgeslagen. De Systemec Online Back-up dienst zorgt voor een veilige back-up, waarbij de data redundant wordt opgeslagen in onze datacenters. Deze datacenters zijn gevestigd in Nederland en Duitsland.

Slimme (goedkope) apparaten zijn vaak digitaal onveilig, software is verouderd en updates worden niet uitgevoerd. Daardoor zijn deze apparaten een makkelijk doelwit voor cybercriminelen. Die kunnen ‘lekke’ apparaten overnemen en er alles mee doen wat ze willen.
Maar ook op uw goed beveiligd kantoor bent u niet veilig als de hacker zich toegang verschaft tot het slimme koffiezetapparaat en hierlangs een ingang tot het hele bedrijfssysteem krijgt. Na deze toegang kan hij uw zakelijke data versleutelen en ontvangt u een keurige mail met het verzoek om even 50.000 Euro in bitcoins over te maken voor een passende digitale sleutel.

In het moderne kantoor van nu en de toekomst is overal waardevolle informatie aanwezig. De plekken waar medewerkers met documenten en systemen werken zijn vaak de zwakste schakels in de bedrijfsbeveiliging. Met het internet verbonden slimme kantoorapparatuur, zoals printers en ook dat koffiezetapparaat, zijn in moderne kantoren - tenzij optimaal beheerd- vaak een van de makkelijkste doelwitten voor (cyber)criminelen en worden steeds meer erkend als kritische zwakke plekken in de bedrijfsbeveiliging.

Het gebruik van Internet of Things (IoT) neemt nog steeds toe; er wordt verwacht dat in 2025 ongeveer 80 miljard objecten met het internet verbonden zijn.
Voor de komende jaren lijkt de vraag dan ook niet óf u gehackt wordt maar wanneer, waar en hoe vaak?

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Denk daarom verder dan alleen een goedkope prijs, maar onderzoek ook het updatebeleid van aangekochte hardware, investeer in beveiliging, controle audits en een back-up oplossing. 

De experts van Digitale opsporing onderzoeken d.m.v. audits of uw organisatie voldoet aan de privacy wetgeving en in hoeverre uw organisatie bestand is tegen aanvallen van buitenaf. Zij kunnen u van dienst zijn met diverse technische scans als een WLAN (WIFI) audit, Firewall audit, Netwerk audit, Website audit, Phishing audit of USB stick audit. De projectmatige aanpak in combinatie met een op uw organisatie toegespitst verbetertraject én de gespecialiseerde auditors zorgen ervoor dat uw cyber security op een steeds hoger niveau komt te liggen en vermindert de kans dat uw organisatie schade ondervindt van cybercriminaliteit en/of datalekken aanzienlijk.

Een back-up oplossing begint bij enkele euro’s per maand, maar is een goedkope verzekering in verhouding met een te betalen losgeldbedrag aan hackers.

Systemec back-up software maakt automatisch back-ups zonder dat u hiervoor handmatig actie moet ondernemen en slaat uw data op in de eigen datacenters.
De back-up dienst is niet alleen bedoeld voor een fysieke PC, Mac of server, maar is ook zeer geschikt voor back-up van virtuele machines binnen VMware vSphere of Microsoft Hyper-V.

Digitale Opsporing en Systemec vertellen u graag meer over het beschermen van uw netwerk en data. Meer weten? Neem contact op en maak gebruik van de gratis testlicentie voor een online back-up oplossing.

Informatie over Digitale Opsporing vindt u op www.digitaleopsporing.nl

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.