Menu
Close

Interesse in één van onze diensten of heeft u een vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder:


Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag

Bereikbaar tussen 8:00 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag

Servicedesk
werkplek, server en cloud diensten:
+31 (0)77-396 75 72
Servicedesk
networking en datacenter:
+31 (0)77-205 07 54

Bel mij terug

Bedrijfsnaam

Naam
*
Telefoonnummer
*
Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Servicedesk
werkplek, server en cloud diensten:
servicedesk@systemec.com
Servicedesk
networking en datacenter:
networking@systemec.com

Hoofdkantoor

Marinus Dammeweg 25
5928 PW Venlo
Nederland
Industrienummer: 6817

Duitsland (Vestigingen)

Systemec GmbH
Schlossstraße 123
41238 Mönchengladbach
Duitsland


Systemec DC-DUS
Düsseldorfer Str. 71b
40667 Meerbusch
Duitsland

vrijdag 2 oktober 2020 | nieuws

Hoe hoger het energieverbruik, hoe duurzamer

Venlose bedrijven Klaver Groep en Systemec zijn partners in duurzaamheid.

Het is de missie van Klaver Groep: het energieverbruik van klanten verlagen. Voor één klant maakt het graag een uitzondering: want hoe meer energie zakelijk internetdienstverlener Systemec gebruikt, hoe beter het voor het milieu is. Directeuren Wim Daemen (Klaver Groep) en Sjoerd Derkx (Systemec) leggen uit hoe het zit.


Systemec heeft vier datacenters: twee in Venlo en twee net over de grens in Duitsland. Continuïteit en veiligheid zijn cruciaal voor een goed datacenter, aldus Derkx, maar ook duurzaamheid. “We streven naar een zo efficiënt mogelijk energieverbruik, want klanten betalen voor onze dienstverlening, niet voor ons stroomverbruik.” En dus investeert Systemec fiks in een duurzame energiehuishouding. Derkx: “Servers produceren veel warmte, ze moeten dus gekoeld worden. Wij gebruiken daarvoor een Duitse techniek die in eigen land een innovatieprijs voor datacenter oplossingen heeft gewonnen. Het systeem zuigt buitenlucht aan, zuivert die lucht en blaast die onder de vloer door naar de serverkasten. De warme lucht aan de achterkant wordt weggezogen. Daarmee verwarmen wij onze ruimtes. We gebruiken dus geen gas.”

Goed voor het milieu

Ondanks de duurzame investeringen neemt het energieverbruik door Systemec toe. Omdat steeds meer online gaat en er dus meer en zwaardere servers nodig zijn, ook omdat het bedrijf steeds meer klanten krijgt. Voor het milieu is dat laatste een goede ontwikkeling, aldus Daemen. “Het klinkt tegenstrijdig, maar hoe meer stroom Systemec verbruikt, hoe duurzamer het is. Bedrijven hebben vaak nog een eigen serverruimte. Dat zijn stroomvreters, onder meer doordat de airco 24 uur per dag aan staat. Totaal niet energie-efficiënt. De datacenters van Systemec zijn dat wel.” Zelf heeft Klaver Groep de servers ook bij Systemec staan. Daemen: “Het is goed voor je energieverbruik, je loopt minder risico met eventuele stroomuitval, het is dichtbij en je klantgegevens zijn veilig. Systemec is een gecertificeerd zorgserviceprovider en huisvest servers van regionale overheids- en zorginstellingen. Dan heb ik het volste vertrouwen dat het met de veiligheid goed zit.”

Slimme energie-inkoop

Systemec heeft voor Klaver Groep ook een virtuele kantooromgeving ingericht, waardoor medewerkers vanuit huis kunnen inloggen. “Een vereiste in het ‘het nieuwe normaal’ na corona”, aldus Daemen. Andersom is Systemec ook klant van de Klaver Groep. Derkx: “Klaver koopt voor ons de energie in tegen gunstige tarieven. Ook zijn we met een traject bezig om de grijze stroom die we gebruiken te vergroenen. Dat doen we onder meer door duurzaamheidscertificaten te kopen. Ook heeft Klaver Groep de meters van onze locaties samengevoegd, we betalen daardoor minder energiebelasting.” Echte partners in duurzaamheid dus, deze twee Venlose bedrijven.

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.

Bereikbaar tussen 8:00 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.