Menu
Close

Cross-border datacenters

Algemene informatie over het Cross-border-datacenter-concept en duurzaamheid.

Internet innovatie sinds 1997

Grensoverschrijdende zekerheid

Datacenter locaties

Cross-border datacenters

Een cross-border Twin-Datacenter-Concept is een grensoverschrijdend datacenter concept, waarbij in twee verschillende landen een locatie is gevestigd. Deze zijn door middel van meerdere dark fibers met elkaar verbonden, waardoor realtime datatransport en back-up kan plaatsvinden. Beide locaties zijn in een straal van 15 kilometer gelegen.

 


Systemec heeft dit concept gerealiseerd door een datacenter in Nederland te bouwen en deze te koppelen aan een gelijktijdig gebouwd datacenter in Duitsland. Door de spreiding van de datacenters over Duitsland en Nederland kan Systemec en haar relaties profiteren van o.a. twee onafhankelijke energienetwerken en meerdere internationale carriers, waardoor de beschikbaarheid van de datacenters verder toeneemt en bijna de 100% benaderd.

 

De locaties in Venlo (NL) en Nettetal (D) maken gebruik van twee aparte energienetwerken: Enexis (NL) & Stadtwerke Nettetal (D). Hierdoor is de kans significant kleiner dat de stroom gelijktijdig in beide datacenters uitvalt. Uw data en applicaties blijven hierdoor vanuit een van beide datacenters beschikbaar.

Duurzaamheid Systemec datacenters

Systemec heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Alle (nieuwe) projecten zijn er op gericht zo "groen” mogelijk te werken met minimale CO2 uitstoot.

Het datacenter DC19 in Venlo is ontwikkeld op basis van een PUE < 1.2. Deze zeer lage PUE-waarde is onder andere gerealiseerd door gebruik te maken van zeer innovatieve koeltechniek, free air cooling. Deze koeltechniek is opgeleverd geworden door een Duitse onderneming, welke de "Duitse Datacenter Innovatieprijs” heeft gewonnen voor hun concept. Momenteel wordt dit concept door de Duitse overheid veelvuldig ingezet. Het Systemec datacenter in Venlo is het eerste in Nederland, welke op deze innovatieve wijze is gebouwd. Ook wordt restwarmte geschikt gemaakt voor hergebruik.

 

De Stroomvoorziening is op basis van groene stroom. Tevens is onze noodstroomvoorziening gebouwd op een uniek concept. De noodstroomvoorziening (generator) is gebaseerd op een nieuwe ontwikkeling van MAN-motoren. Dit type motor is geschikt voor gebruik van vloeibaar aardgas (GTL) en eventueel diesel, welke door elkaar gebruikt kunnen worden. Men noemt het ook wel "hybride”-motor. Standaard wordt met vloeibaar aardgas gewerkt, hetgeen een minimale CO2-uitstoot genereerd. Op deze wijze blijft het datacenter ook in noodsituaties op free-air-cooling draaien. Diesel wordt slechts dan toegepast wanneer de reguliere aanvoer van vloeibaar aardgas niet mogelijk is.

 

De bouwkundige voorzieningen zijn gebaseerd op 100% recycling. Zo is bijvoorbeeld de dakbedekking in witte kunststof uitgevoerd, hetgeen een lagere binnentemperatuur (=minder koelen) oplevert. Het binnenklimaat is voorzien van warmtepompen en de systemen zijn modulair opgebouwd om verliezen tot een minimum te beperken.

Wat als er door een calamiteit uw primaire locatie uitvalt?

Met een risicoanalyse bepaalt u uw Recovery Time Objectives (RTOs) en Recovery Point Objectives (RPOs). Op basis daarvan kan een plan worden opgesteld, waarin een backup en uitwijk is opgenomen. Bij uitwijk wordt er gebruik gemaakt van minimaal 2 locaties, zoals het datacenter Venlo en het datacenter in Nettetal (Duitsland), om zowel de data als de applicaties altijd beschikbaar te houden.

Sjoerd Derkx Linkedin Xing

Managing Director - Owner

Contact

Marcel Boumans Linkedin

Manager Networking & Internet

Contact

Klantcases

“We voelen ons comfortabel met een goede achterwacht.”

“Wij verwachten kwaliteit en dat krijgen we.”

“We willen dan ook graag samen verder groeien”

Samenwerken

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem contact met ons op:

Bellen

Bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Email

Wij reageren altijd binnen 24 uur op werkdagen.